Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ МИЛИСАВА МИРКОВИЋА, ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ МИЛИСАВА МИРКОВИЋА, ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

27. август 2015. године

Поводом низа неистина изнетих на конференцији за новинаре председника Општинског одбора Нове Србије у Горњем Милановцу и његова два заменика, а у циљу упознавања грађана Општине Горњи Милановац са истином, као Председник Општине Горњи Милановац издајем следеће

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

На конференцији за новинаре Општинског одбора Нове Србије у Горњем Милановцу заменик председника овог одбора Десимир Јовановић је изјавио да је Нова Србија учествовала у појединим активностима на територији Општине Горњи Милановац, али да за те своје активности није добила никакво признање и похвалу. Тим поводом истичем да Нова Србија учествује у вршењу власти у Горњем Милановцу, да господин Јовановић као члан Општинског већа прима и одговарајућу новчану накнаду за свој рад која му по закону и припада, па је стога сасвим и логично да мора и радити у интересу пре свега грађана ове општине јер је за то изабран, али и плаћен.

Такође заменик председника Општинског одбора Нове Србије у Горњем Милановцу Бошко Миловановић предложио је да Општина преузме на себе асфалтирање и поправку локалних путева, а да насипање некатегорисаних буде финансирано у односу динар мештани, а три динара Општина. Мишљења сам да овај предлог јесте заиста добар, па чак и да се учешће Општине повећа на четири динара на динар уложен од стране грађана. Међутим, исти је у овом тренутку нереалан због ограничених средстава у буџету те да је предлог господина Миловановића само политичка идеја која не служи ничему другом него искључиво обмањивању грађана. Господин Миловановић, констатујући да становницима на сеоском подручју треба помоћи, предложио је да се купи „машина за крчење врзина и канала“ и да су путеви у катастрофалном стању. Подсетио бих господина Миловановића да је Десимир Јовановић, иначе као и он, заменик председника ОО Нове Србије, члан Општинског већа задужен за инфраструктуру као и то да машину за крчење врзина и канала поседује Јавно предузеће за путеве Општине Горњи Милановац и да је ово предузеће изводило радове и у месту где он живи и то управо по његовом позиву.

Председник Општинског одбора Нове Србије у Горњем Милановцу Радован Дрињаковић изразио је сумњу у начин поделе социјалне помоћи руралном становништву истичући да би то требао да води Центар за социјални рад, а не Општинска управа. Општинска управа не врши доделу социјалне помоћи већ комисија именована од стране Председника Општине, а која је сачињена од стручних лица – доктора, секретара Црвеног крста, представника Центра социјални рад (социјалног радника), дипломираних правника…, а све у складу са донетим Правилником. Међутим, у наставку конференције он наводи да Центар за социјални рад има податке о већини становника који су у стању социјалне потребе па се поставља питање зашто исти Центар нема податке о свим лицима у стању социјалне потребе, а не само о већини. Такође, најпре изражава сумњу у начин поделе социјалне помоћи руралном становништву, а потом каже да је помоћ додељивана по списковима које је управо Центар за социјални рад и доставио Општини. Очигледно је да директор заправо сумња у спискове установе чијим радом руководи. У својој изјави повезује социјална давања са изборима што такође нема никакве везе, а става сам да питања социјалне заштите, а посебно категорије лица која су у стању социјалне потребе не треба повезивати са политиком и политичким деловањем. Као потврда оваквом мом ставу јесте чињеница да Општина Горњи Милановац одобрава једнократне новчане помоћи у континуитету дуги низ година уназад. На основу сазнања добијених од председника месних заједница да у појединим руралним деловима наше општине има становника који су у стању социјалне потребе, а да се никада нису обраћала за помоћ, комисија је евидентирала ова лица и уручила им помоћ. То су она лица која су требала бити обухваћена списковима Центра за социјални рад, али нису јер очигледно да руководство ове установе има других послова попут држања страначких конференција и неретког боравка у угоститељским објектима у току радног времена, уместо бављења најосетљивијим питањима у нашем друштву. Очигледно је да господин Дрињаковић није упућен и у чињеницу да се за свако лице којем се одобрава социјална помоћ претходно прибавља мишљење Центра за социјални рад – иначе установе којом руководи.

У Горњем Милановцу, 26. августа 2015. године

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

Милисав Мирковић

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top