Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ТРИ ДАНА КУЛТУРНО ЗАБАВНОГ ПРОГРАМА У ИВАЊИЦИ

ТРИ ДАНА КУЛТУРНО ЗАБАВНОГ ПРОГРАМА У ИВАЊИЦИ

27. август 2015. године

Сви посетиоци овогодишње шесте обновљене Нушићијаде, која се одржава од 28. до 30. августа у Ивањици, под слоганом Смех као лек ће, осим одличне забаве и богатог програма имати прилику да уживају и у кафи изванредног укуса. Кутак Бонито кафе биће на самом шеталишту, како би сви они који воле турску кафу могли да се послуже и уживају у њеном укусу врхунског квалитета!

У три фестивалска дана овогодишња Нушићијада ће окупити све љубитеље позоришног, музичког и културно уметничког програма али и спорта и хумора. Бонито ће бити поносан спонзор концерта Мостар севдах реунион, музичке групе из Мостара, чији се музички стил готово у целости састоји од севдаха, севдалинки и ромске музике у модерним аранжманима. На фестивалу ће бити проглашени и победници конкурса најбоље сатиричне приче, за које је Бонито припремио посебне поклоне.
Ивањица је до сада угостила велика имена и институције из културног живота Србије, света глуме, музике и новинарства. Сваке године посећеност фестивала иде узлазном путањом, па је тако прошлогодишњи садржај и програм привукао рекордних 50.000 посетилаца, што је уједно и највећа посећеност Ивањице.

Мисија овог фестивала пуног позитивних вибрација како протеклих година тако и ове, је богаћење културног живота заједнице, њено активирање и учествовање у унапређивању туристичке понуде општине, региона а самим тим и читаве земље.

Постаните део једног незаборавног спектакла и дођите да заједно поставимо нови културолошки рекорд уз шољицу традиционалне Бонито кафе!
Нушићијада је фестивал који се одржавао у Ивањици од 1968. до 1972. године у организацији ивањичког Дома културе. Био је то фестивал филмске комедије, трајао је 6 дана, одржавао се у првој недељи септембра и привлачио културни свет тадашње Југославије. Памти се, како по културним садржајима, тако по доброј атмосфери, кафани и шали, јер је то био «празник хумора и весеља». Жеља за обновом овог фестивала у Ивањици постоји од кад је он угашен. У циљу покретања Нушићијаде група младих људи је у априлу 2008. покренула петицију и за мање од месец дана скупила 3,797 потписа, што чини више од 10% укупног становништва ове општине. Нешто касније иницијатори ове акције основали су удружење грађана под именом КУДЕС – иницијатива за културну децентрализацију Србије. Након што је у октобру 2009. Скупштина општине Ивањице донела одлуку о обнови фестивала, на организацији фестивала партнерски раде Општина Ивањица, Дом културе Ивањица, Туристичка организација општине Ивањице и удружење грађана КУДЕС. Од свог обнављања, па до сада, Нушићијада је на бројним сценама угостила 40 позоришних представа, 5 кабареа, на њој је одржано 29 концерата, 21 изложба, 14 трибина и 18 едукативних програма.
ж

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top