Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » УНАПРЕЂЕЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ УЧЕНИКА

УНАПРЕЂЕЊЕ БЕЗБЕДНОСТИ УЧЕНИКА

Чачак, 31. август 2015. Представници Полицијске управе у Чачку су, са представницима основних и средњих школа, у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, одржали састанак на коме су размотрене могућности за унапређење безбедности ученика.

 

У току претходне седмице одржани су састанци са директорима школа и представницима школских управа са подручја Горњег Милановца, Лучана и Ивањице. Изршена је анализа ефикасности досадашњег ангажовања свих релевантних институција и сачињени планови превентивног рада у школској години пред нама.

 

Полицијска управа у Чачку предузеће низ активности у циљу унапређења безбедности ученика, запослених у школама и безбедности школа у предстојећој школској години.

 

На подручју Моравичког округа од 1. до 30. септембра 2015. године, на путевима у близинама школа, приликом доласка ђака у школу и одласка кући, сваког радног дана од 07,00 до 19,30 сати, биће интензивирано спровођење мера за безбедно учешће деце у саобраћају, са посебном пажњом на ученике који први пут полазе у школу и којима ће посебно бити пружена помоћ на прилазима школама.

 

Саобраћајна полиција ће у зони школа и на раскрсницама на којима се најчешће крећу ученици, спроводити појачану контролу учесника у саобраћају.

 

Апелујемо на све учеснике у саобраћају да посебну пажњу обрате на кретање ученика и да вожњу у близини школа прилагоде прописима, условима и стању коловоза, густини саобраћаја и другим саобраћајним условима, како би правовремено могли да реагују.

 

Такође, у току школске године припадници саобраћајне полиције наставиће да кроз дружење и едукацију, посебно са ученицима нижих разреда, спроводи активности у оквиру пројекта „Мапа безбедног пута од куће до школе“, указивањем нс саобраћајне ризике и правила безбедног учешћа у саобраћају.

 

За ученике старијих разреда, полиција ће наставити да спроводи различите активности у циљу подизања нивоа безбедности у школама, у оквиру пројеката усмерених на борбу против алкохолизма и наркоманије, против насиља у школама, на превенцију трговине децом, спречавање злоупотреба друштвених мрежа, као и пројеката усмерених на афирмацију спорта и развоја безбедносне културе младих.

 

Полицијска управа апелује на родитеље и наставнике да свакодневно указују деци на негативна понашања и да својим понашањем буду узор од којих ће деца учити.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top