Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » ОПШТИНСКИ ОДБОР СНС ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ – САОПШТЕЊЕ

ОПШТИНСКИ ОДБОР СНС ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ – САОПШТЕЊЕ

Горњи Милановац, 1. септембар 2015.

На основу члана 280. Законика о кривичном поступку поднео сам  кривичну пријаву  против  непознатог лица због постојања основа за сумњу  да је извршено  кривично дело несавестан рад у служби из члана 361. Став 2. Кривичног законика којим је запрећена казна затвора од 6 месеци до 5 година.

Из   саопштења са  недавно одржане   седнице Општинског већа општине Горњи Милановац и из средстава јавног информисања сазнао сам да општина Горњи Милановац у својим робним резервама има чак 47 тона детерџента коме је истекао рок. Као савесни грађанин и једини Народни  посланик из наше општине данас сам поднео кривичну пријаву  против непознатог службеника општине Горњи Милановац чијим је нерадом дошло до оволике штете на јавној имовини односно имовини свих нас грађана .

Према одредбама Закона о робним резервама, робне резерве су у јавној својини. Одлука о општинским робним резервама од 1982. године  прописала је да пословање општинским робним резервама врши Управа за општинске робне резерве, а  променом Закона о локалној самоуправи послове око општинских робних резерви преузела је Општинска управа општине Горњи Милановац. Скупштина општине је 2013. године донела нову Одлуку о робним резервама општине којом је прописала дужност Општинске управе  да се стара о предузимању свих мера ради благовременог спречавања материјалне штете на роби која се налази у робним резервама.

Како је постојала дужност службеног лица да се стара и предузме неопходне мере ради благовременог спречавања настанка материјалне штете на роби, у овом случају 47 тона детерџента који на тржишту кошта бар 7.000.000. динара изражавам сумњу да је непознато службено лице општине Горњи Милановац  починило кривично дело , обзиром да је наступила имовинска штета на робним резервама  као јавној својини у износу већем од 1.500.000 динара узимајући у обзир вредност детерђџента на тржишту,а која се гони по службеној дужности и за које је запрећена казна затвора од 6 месеци до 5 година.

Надам се да ће  Основно јавно тужилаштво у Горњем Милановцу  након подношења ове кривичне пријаве предузети  све мере из своје надлежности ради утврђивања идентитета починиоца и расветљавања овог кривичног дела.

Као странка која је преузела највећу одговорност  за вођење државе а надам се ускоро и општине  Горњи Милановац Српска напредна странка  неће дозволити да се било ко  овако несавесно опходи са парама  грађана општине Горњи Милановац, које нису нечије појединачно  како се представља грађанима него паре свих нас, и неће дозволити  да се опет појави случај СКИПА, машине тешке више тона која је  нетрагом нестала као да је  дечја играчка.

Српска напредна странка ће се залагати и у наредном периоду да сва друштвено неприхватњива понашања нађу свој епилог пред надлежним државним органима у законом прописаним поступцима а о свему ће мо као и до сада редовно обавештавати наше суграђане које овим путем молимо да нам у томе помогну.

 

 

У Горњем Милановцу,                                         Председник ОО  СНС Горњи Милановац

01.09.2015.                                                                               Дејан Ковачевић

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top