Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » НОВА СРБИЈА – САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

НОВА СРБИЈА – САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Поводом великог броја увредљивих изјава које су претходних дана од стране појединих опозиционих групација, као и дела коалиционих партнера, упућене Новој Србији и Председнику наше странке и Министру у Влади Републике Србије, господину Велимиру Илићу, Градски одбор Нове Србије у Чачку издаје следеће:

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Нова Србија овако изречене изливе мржње према нашој странци и њеном Председнику доживљава као најпоузданији доказ страха са којим се уочи наступајућих локалних избора у нашем граду суочавају поједини актери на градској политичкој сцени. Очигледна је нервоза у редовима Двери и Српске напредне странке, као и дугогодишња међусобна нетрпељивост у односима који владају у оквиру наведених политичких странака, па се излаз из такве ситуације покушава тражити у неаргументованим прозивкама и увредама на рачун Нове Србије и Председника Велимира Илића. Ми им поручујемо да за таквим потезима нема разлога ни потребе, јер локални избори су на прагу, а бирачи, односно грађани Чачка, су ти који ће оценити рад свих политичких чинилаца у нашем граду у претходне четири године, на бази кога ће бити формиран нови скупштински сазив.

Обзиром да су Двери и Српска напредна странка убеђени да су у претходном периоду много урадили за наш град и дали свој огроман допринос развоју Чачка, то је разлог више да и једни и други смире узавреле политичке страсти и лопту спусте на земљу. Што се Нове Србије тиче, не би требало да они воде бригу око тога ко ће бити наш кандидат за градоначелника Чачка, јер ми ћемо увек имати најбољег кандидата. Далеко би им било паметније да у међувремену реше своје унутар страначке размирице и сукобе и јавности кажу да ли они уопште имају кандидата за ову најодговорнију градску функцију. Јер, није нам јасно одакле право на држање политичких лекција другима од стране оних који неће или не умеју да пуних пет година одрже изборне скупштине својих градских одбора и реше сукобе својих дубоко посвађаних фракција. Просто је невероватно да такви претендују да воде град, а неспособни су да се организују и конституишу унутар сопствене политичке странке, при чему јавност већ пола деценије не зна ни ко им је председник градског одбора.

Сви изабрани функционери Нове Србије ће наставити да и у наредном периоду на најодговорнији могући начин обављају своје, од народа им поверене, јавне функције, онако како смо то и до сада чинили, без икаквих афера и пропуста у свом раду, а на добробит свих Чачана. За то време бисмо волели да се и остали политички чиниоци у граду, а нарочито поједини коалициони партнери, понашају на исти начин и да више раде, а мање неосновано прозивају друге, продукују афере и дестабилизују владајућу коалицију.

Информативна служба ГрО Нове Србије Чачак