Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ЧЕСТИТКЕ ГРАДОНАЧЕЛНИКУ КОМУНЕ ВЕФСН НА РЕИЗБОРУ

ЧЕСТИТКЕ ГРАДОНАЧЕЛНИКУ КОМУНЕ ВЕФСН НА РЕИЗБОРУ

15. септембар 2015. године

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић упутио је данас телеграм – честитку реизабраном градоначелнику пријатељске Комуне Вефсн у Норвешкој, Јан Арну Ловдахлу.

Упућујем ти срдачне и искрене честитке поводом поновног избора на место градоначелника Комуне Вефсн. Житељи Вефсна су одувек знали да препознају квалитетног, савременог и одговорног лидера што је увек резултирало позитивним утиском који Вефсн оставља изван граница Ваше Комуне. Са сигурношћу верујем да ће наше две братске општине и убудуће наставити да негују традицију одржавања и унапређивања пријатељских односа и узајамног поштовања и благонаклоности“ написао је председник Мирковић у телеграму.

Вишедеценијска сарадња и пријатељство норвешког и нашег народа потиче још од Другог светског рата када су Норвежани помагали наше интернирце заробљене у нацистичким логорима а пријатељство и захвалност нашег народа створено у давним, тешким условима датира и до данашњих дана.

Општина Горњи Милановац и Комуна Вефсн из Норвешке потписале су Повељу о братимљену 1975. године. Од тада уз финансијску и стручну помоћ пријатеља из Норвешке, Горњомилановчани су реализовали пројекте из области комуналне инфраструктуре, образовања и културе, али и привредне и друге сарадње.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top