Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ОДРЖАНА 28. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

ОДРЖАНА 28. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

18. септембар 2015. године

Данашње заседање Скупштине општине започето је одавањем поште минутом ћутања недавно преминулом одборнику Радиши Ђорђевићу из Бољковаца, потврђивањем мандата Лазару Николићу из Горњег Милановца, са изборне листе „Ивица Дачић–Социјалистичка партија Србије (СПС), Партије уједињених пензионера Србије(ПУПС) и Покрета за општину Горњи Милановац“ као и свечаним давањем заклетве за обављање одборничке дужности одборника.

На дневном реду данас одржане двадесет и осме седнице Скупштине општине Горњи Милановац било је укупно десет тачака.

Одборници су усвојили одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Горњи Милановац за 2015. годину.

Трећим ребалансом утврђени су приходи и расходи буџета Општине Горњи Милановац у износу од 1.584.229.915 динара и они су распоређени на поједине буџетске кориснике и на конкретне намене а повод су додатни приходи од пореза на зараде у износу од 10 милиона динара и додатни приходи од пореза на приходе од самосталних делатности у износу од 3.640.000,00 динара као и прерасподела капиталних расхода по појединим наменама и буџетским корисницима, превасходно по основу остварених уштеда. Најзначајнија додатна средства у износу од 15 милиона динара опредељена су за доделу подстицајних средстава намењених пољопривреди. Такође, између осталих прерасподела обезбеђена су додатна 2.000.000,00 динара за одржавање водовода на Руднику што подразумева набавку нових филтера за пречишћавање воде од арсена, Јавном предузећу за изградњу опредељено је додатних 2.000.000,00 динара за зимско одржавање улица, за социјална давања 3.800.000,00 динара.

Поводом опредељених додатних средстава ребалансом буџета Општине Горњи Милановац, али и прерасподеле постојећих средстава, Скупштина општине прихватила је измене и допуне програма пословања Јавног предузећа за путеве општине Горњи Милановац, Јавног комуналног предузећа „Горњи Милановац“ као и измене и допуне финансијског плана и програма пословања Јавног предузећа за изградњу Општине Горњи Милановац.

Сходно Споразуму Општине Горњи Милановац и Развојног Бизнис центра из Крагујевца о партнерској реализацији пројекта „Активно учешће омладинског цивилног сектора у креирању локалних политика запошљавања младих, фаза 3“, а у циљу унапређења рада постојећег Локалног савета за запошљавање, на данашњој седници Скупштине општине усвојена је Одлука о образовању Савета за запошљавање општине Горњи Милановац који ће у односу на постојећи укључити и представнике појединих заинтересованих страна које до сада нису биле укључене у рад овог саветодавног радног тела.

Одборници Скупштине општине усвојили су и одлуку о усвајању Плана детаљне регулације за катастарске парцеле 618/6 и 613/10 КО Неваде, али и дали сагласност на одлуку о цени снадбевања корисника (правних и физичких лица) топлотном енергијом за грејну сезону 2015/2016. годину, коју је донео Надзорни одбор Јавног комуналног предузећа „Горњи Милановац“.

Поштујући правилник о календару образовно-васпитног рада школска 2015/16 година званично је почела 1. септембра а одборници Скупштине општине данас су информисани о припремљености основних и средњих школа на територији наше општине за почетак школске године.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

ТВ Галаксија 32

Scroll to top