Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПРЕДАВАЊЕ „ЉУБАВ И СТАРЕЊЕ“ ПОВОДОМ МЕСЕЦА СТАРИХ ОСОБА

ПРЕДАВАЊЕ „ЉУБАВ И СТАРЕЊЕ“ ПОВОДОМ МЕСЕЦА СТАРИХ ОСОБА

20. октобар 2015. године

Центар за социјални рад је током октобра – месеца старих особа, организовао низ активности посвећених нашим старијим суграђанима. Још једна у низу манифестација биће одрана у уторак, 20. октобра у 19 сати у Дому ученика у Чачку. Предавање на тему “Љубав и старење” одржаће проф. др Невена Чаловска Херцог.

Проф. др. Невена Чаловска Херцог је рођена 1952. године у Београду. Дипломирала на Медицинском факултету у Београду, где је 1989. и докторирала у области психијатрије. Упоредо са клиничким радом на Институту за психијатрију и Институту за ментално здравље у Београду, од 1994. године се бави развијањем модела примене системског модела у различитим контекстима, здравственој и социјалној заштити, као и промоцијом психотерапије као независне професије. Од 2000. године је међународни експерт за акредитацију тренинг института за психотерапију испред Европске асоцијације за психотерапију.

2005. године је основала Асоцијацију системских терапеута, која је европски и национално акредитована институција за едукацију из области психотерапије. Актуелни је генерални секретар Европске асоцијације за породичну терапију и Савеза друштва психотерапеута Србије. Сарађивала је са бројним међународним организацијама (UNHCR, UNICEF, UNDP, CARE, Handicap International) у конструисању и примени различитих тренинг програма за стручњаке који су пружали психосоцијалну подршку угроженом становништву. Тренутно је консултант Међународне организације за миграције и „SOS Kinderdorff селима“ у Србији, Македонији и Босни и Херцеговини.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

ТВ Галаксија 32

Scroll to top