Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПЧЕЛИЦА ДОБИТНИК НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉУ ДЕЧИЈУ КЊИГУ НА СЛОВЕНСКИМ ЈЕЗИЦИМА

ПЧЕЛИЦА ДОБИТНИК НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉУ ДЕЧИЈУ КЊИГУ НА СЛОВЕНСКИМ ЈЕЗИЦИМА

28. октобар 2015. године

На 60. Међународном београдском сајму књига у уторак 27. октобра, у свечаној сали Иво Андрић, додељене су награде лауреатима Другог фестивала словенске књиге. Пчелица је добитник награде за најбољу дечију књигу на словенским језицима посвећену историји и култури словенских народа. Награђена је књига прича из словенске митологије КАЉАВИ КОЊ ауторке Весне Алексић и илустратора Косте Миловановића. Ово значајно интернационално признање је примио директор Пчелице Горан Марковић.

Фестивал словенске књиге прошле године је први пут одржан у Москви, а ове године, Русија је почасни гост Сајма књига у Београду и у склопу поменуте манифестације је и одржан Други фестивал словенске књиге. Признања су додељена издавачима из десет словенских земаља, а од награђених српских издавача су још и Креативни центар и Евро Гиунти.

Пчелица представља свој издавачки програм на Сајму са преко 70 нових наслова, уз бројне активности за младе читаоце и промоције нових књига. Чачански издавач је прошле године постао лауреат главне Сајамске награде за најбољу дечију књигу, али и ове године се на Сајму књига настављају признања, овог пута и интернационалног карактера.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24395

ТВ Галаксија 32

Scroll to top