Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ТРИ МЕДАЉЕ ЗА БИЦИКЛИСТЕ БОРЦА

ТРИ МЕДАЉЕ ЗА БИЦИКЛИСТЕ БОРЦА

25. јануар 2016. године
На Првенству Србије у цикло кросу, бициклис Борца Горан Антонијев, категорија У23 и Александар Петровић, јуниор освојили су друга места, а Антонијевић је и у категорији елита освојио треће место.
Првенство Србије у бициклистичкој дисциплини цикло крос одржано је у недељу на Сребрном језеру код Великог Градишта. Цикло крос је бициклистичка дисциплина која се одржава у зимском периоду када временски услови не дозвољавају да се бицикл вози на друму. Ова дисциплина подразумева комбинацију вожње бицикла, трчања и преласка преко препрека и за њу су потребни специјални бицикли. Бициклистички клуб Борац има само један адекватан бицикл за ову дисциплину и на овогодишњем првенству наступили су само један сениор и један јуниор. Наступио је и Јован Зекавица, али на позајмљеном бициклу који је имао доста техничких недостатака, тако да није остварио запаженији резултат.
У категодији јуниора, који су возили 40 минута плус јдан круг, Александар Петровић водио је велику борбу са бициклистом београдског Партизана Душаном Веселиновићем за победу, али овај пут спретнији је био Веселиновић и освојио је прво место док је Петровић на крају био други.
У категорији сениора, који су возили 50 минута плус један круг, Горан Антонијевић је после слабог старта из круга у круг поправљао свој пласман, тако да је на крају кроз циљ прошао као трећи у апсолутној категорији, а у пласману такмичара до 23 године освојио је друго место.
С обзиром да је ово прво такмичење у овој сезони, искоришћена је прилика да се поделе трофеји за прошлогодишњи Куп Србије. Куп Србије у бициклизму је систем такмичења од 10 трка које се бодују и на крају се прави генерални пласман како у појединачној тако и у екипној конкуренцији за све узрасне категорије. Бициклисти Борца су  победили у екипној конкуренцији код сениораи, док су јуниори, каде и младји кадети били трећепласирани. У појединачној конкуренцији у сениорској категорији Јован Зекавица освојио је друго место, а Стефан Стефановић био је трећи. Код јуниора Александар Петровић освојио је друго место.
Олимпијски кандидати Стефан Стефановић и Марко Даниловић налазе се на припремама Репрезентације у Алањи-Турска од 12. јануара и биће тамо до 22. фебруара. Ово су прве припреме у овој сезони и од четворице бициклиста
после првих трка одредиће се најспремнији који ће возити олимпијску трку у Рију.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24383

ТВ Галаксија 32

Scroll to top