Nalazite se ovde:Naslovna » Политика » ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА – САОПШТЕЊЕ

ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА – САОПШТЕЊЕ

Чачак, 11. март 2016.

Дванаестог марта навршава се тринаест година од убиства првог демократског премијера Србије и лидера Демократске странке, доктора Зорана Ђинђића.

За време његовог мандата покренут је процес демократизације српског друштва и коренитих економских и социјалних промена. Његовим убиством, многе од тих реформи су или заустављене или успорене услед јачања десно оријентисаних странака али и јачањем десничарских организација.

 

Већ тринаест година, сваког дванаестог марта поставља се исто питање:“Где би Србија данас била да је међу нама Зоран Ђинђић?“ Постоје различити одговори на ово питање и различита мишљења на ову тему, али је једно заједничко за сва та мишљења: „Сигурно не овде  где је Србија данас, већ много  уређенија и поштованија у свету “.

 

Демократска странка сваке године широм Србије организује такмичење младих у беседништву под називом „Беседа у Зоранову част“. Финале овог такмичења Зорану у част, одржаће се као и сваке претходне године 12.марта у Београду.

Градски одбор Демократске странке Чачак  и ове године ће   12.марта одати почаст и  евоцирати успомене на свог трагично преминулог председника странке  који је дао живот за бољу,  културнију, праведнију  и лепшу Србију.

 

Информативна служба ГрО ДС Чачак

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24381

ТВ Галаксија 32

Scroll to top