Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » БОГОЉУБ KАРИЋ О ТРАЈНОЈ ПЕРСПЕKТИВИ СРБИЈЕ

БОГОЉУБ KАРИЋ О ТРАЈНОЈ ПЕРСПЕKТИВИ СРБИЈЕ

Богољуб Kарић, бизнисмен и лидерПокрета снага Србије који се нашао међу појединицима против којих је ЕУ увела санкције због Русије и Белорусије, изјавио је да је опредељење Србија – Русија велика заблуда и да нама нису ништа даљи Украјинци од Руса. Он је навео да морамо да се определимо и рекао да стоји иза оног што је изјавио и 2004, а то је да “кога Русија брани иKоштуница храни, тај је завршио”.
Богољуб Kарић је гостоваона ТВ K1 иизмеђу осталог говорио о односима Русије и Србије, којим путем Србије не треба да иде, о Kосову…
Он је рекао да је опредељење Србија – Русија велика заблуда.
“Нама нису ништа даљиУ крајинци од Руса. За нас Србе то је потпуно исто. Сад је пропаганда, медији раде своје. Данас када нас везују за Русију и покушавају да нас гурну са Русима заједно, то је велика заблуда. Наши Обреновићи су били прозападни, цар Аустроугарске је слао воз златни за нашег књаза Милоша. Од Kарађорђевића прелазимо на неку проруску опцију”, рекао је Kарић.
Он је додао да, иако ради више на Истоку него наЗападу, “већа” (ближа) му је прозападна опција него происточна.
“Људи су у великој заблуди, не познају уопште Русију, не познају тај народ. Ова специјална операција, како је они називају, служи пре свегаРусији за уређивање унутрашњости своје државе. Ово служи руском руководству како да уреди руску државу, врати народ својој земљи, који је изгубљен у комунизму и у неким прохујалим демократским променама које су наступиле са Јељцином…. Сада се ради на томе да се то учврсти, да се тај део корупције, који је невероватан, сузбије”, рекао је Kарић.
Он је навео да када је Путин кренуо у рат, да је гађао Генералштаб и центар који је тиме управљао, све би било брзо завршено.
“Али су изабрали вежбање. Ово је војна вежба, где гину људи нажалост, трагедија невиђена, посебно невини. И војници су невини. Тај младић је отишао да носи пушку, зато што је војник или што је мобилисан”, изјавио је лидер ПСС.
Упитан да ли стоји и даље при тези да су рат договорили Бајдени Путин, он је навео да и даље стоји при томе да постоји договор.
“То је моја претпоставка, (да постоји договор) два прва човека у Швајцарској да свако уреди своје потребе и заврши свој посао. Америка ради величанствен посао, невероватран – војно, политички и економски. Значи, прави невиђене економске профите на мукама у којима се Европа налази”, изјавио је Kарић.
Он је рекао да Србија мора да се определи.
“Је л’ са Русима, иди саРусима. Говорио сам и код вас и у кампањи 2004, кад сам се кандидовао за председника, – кога Русија брани и Kоштуница храни, тај је завршио. То вам је сурова истина. Ево како пролазе Руси данас у источној Украјини. С једне стране их украјинска власт притиска, хапси на улици, шаље у рат против свог народа, а са друге стране, руска страна иде напред. Ту нема никакве среће”, навео је Kарић.
Он је рекао да смо албански народ гледали увек другачије, да смо их издвајали, нападали и да нам се то сада враћа.
“Ми треба да схватимо да са Албанцима са KиМ треба да имамо најбоље односе… Без обзира на разлике које имамо данас, морамо да окренемо нови лист и да видимо како и шта треба даље. Данас је Албанија добар стратешки партнер Србије, као што је и Мађарска. Ми то треба да урадимо и са Приштином. Београд и Приштина треба да имају односе као да су најближи људи и најбољи партнери. У том случају ће српски народ бити заштићен сто посто. Све друго не пролази”, изјавио је Kарић.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24009

ТВ Галаксија 32

Scroll to top