Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » О Факултету за финансије, банкарство и ревизију Алфа БK Универзитета

О Факултету за финансије, банкарство и ревизију Алфа БK Универзитета

Алфа БK Универзитет је први, а уједно и најстарији приватни универзитет у Србији који је био основан давне 1993. године, оправдавајући своје дугорочно постојање својом мисијом усмереном на пружање услуга врхунског образовања. Алфа БK Универзитет је посвећен образовању будућих експерата спремних за решавање друштвених изазова, пословних проблема, креирање инвентивних и практичних решења, доживотно учење и креативно системско размишљање, примењујући високе етичке ставове, стандарде и принципе своје струке по којима је и постао препознатљив на тржишту високог образовања Републике Србије. Универзитет је за својих 30 година успешног рада и на својих пет реномираних факултета до сада одшколовао преко 25.000 студенатаиз разних области савремене економске науке и праксе, науке о спорту, енглеске књижевности и лингвистике, математике, информационих технологија, рачунарства и других природних и друштвених наука. Данас у саставу интегрисаног Алфа БK Универзитета успешно послује његових следећих 5 реномираних факултета: Факултет за финансије, банкарство и ревизију, Факултет за менаџмент у спорту, Факултет за стране језике, Факултет информационих технологија и Факултет за математику и рачунарске науке, изводећи наставу на својих 21 акредитованих студијских програма на свим нивоима академских студија.
Један од факултета из састава интегрисаног Алфа БK Универзитета је и његов најстарији Факултет за финансије, банкарство и ревизију,чије је оснивање давне 1993. године представљало и зачетак успешног рада и деловања самог Универзитета. Факултет за финансије, банкарство и ревизију је почео са радом у Пећи, на територији Kосова и Метохије, где је одшколовао многе генерације домаћих и иностраних студената, да би касније његово пословно седиште било пресељено у Београд. Данас Факултет за финансије, банкарство и ревизију Алфа БK Универзитета изводи наставу на својимакредитованим студијским програмима свих нивоа академских студија (основне, мастер и докторске студије) из области рачуноводства и ревизије, савремене трговине, маркетинга, пореза и царина, економије и финансија, међународне трговине и бизниса. Са својим искуством од готово три деценије успешног рада, на Факултету су данас ангажовани врхунски професори,компетентни предавачи и стручњаци из праксе који омогућавају својим студентима да, поред високо стручних знања из области савремене економске науке и праксе, стекну и додатна знања из домена информационих и рачунарских технологија, математике, менаџмента, маркетинга, страних језика и др. Мултидисциплинарност која спаја савремену теорију и праксу, као и врхунска компетентност његовог наставног особљапредстављају кључ успеха, извор конкурентске предности и знак препознатљивости нашег Факултета у савременом и веома динамичном пословном окружењу.
Наставни планови и програми Факултета за финансије, банкарство и ревизију су у потпуности ускађени са принципима Болоњске декларације, која подразумева и одлазак на обавезну праксу током студирања, омогућујући на тај начин и лаку нострификацију дипломе стечене на нашем Факултету у иностранству. Поред тога, наш Факултет представља и идеалан избор за запослене студенте јер примењује савремене наставне методе и омогућује несметани приступ наставном садржају путем своје е-учионице, односно интегрисане електронске платформе за пружање образовних услуга. Поред развијања практичних знања и вештина и подстицања на критичко мишљење, Факултет доприноси и развоју предузетничког духа својих студената, који им омогућава лако запослење у савременим фирмама и покретање сопственог бизниса. Дипломирани студенти нашег Факултета данас раде у бројним домаћим и страним компанијама у земљи и иностранству, развијајући своје успешне каријере и заузимајући високе позиције у свим сферама друштва, од банака, трговинских фирми, маркетинг агенција, ревизорских кућа и других финансијских институција, па све до Владе, министарстава и других националних и локалних органа државне управе.
Ми улажемо у будућност, а будућност сте Ви.
Постаните и Ви члан успешне породице!
Упишите се на Факултет за финансије, банкарство и ревизију Алфа БK Универзитета!

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

ТВ Галаксија 32

Scroll to top