Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Језик, књижевност и дијалог: Међународна научна конференција на Алфа БК

Језик, књижевност и дијалог: Међународна научна конференција на Алфа БК

На Алфа БК Универзитету је 24. и 25. маја одржана 13. међународна научна конференција у организацији Факултета за стране језике, под називом Језик, књижевност и дијалог. Ова конференција је окупила научнике и стручњаке из различитих делова света како би разменили своја знања и искуства у области језика и књижевности, те подстакли дијалог и сарадњу међу различитим културама.

Конференцију је свечано отворио ректор Алфа БК Универзитета проф. др Јован Веселиновић, који је у свом говору истакао значај интердисциплинарног приступа у истраживањима језика и књижевности. Након свечаног отварања, гости су имали прилику да слушају четири пленарна предавања, која су одржали истакнути стручњаци, и 72 излагања, која су покрила разноврсне теме од лингвистике, до анализе књижевних дела.

Учесници на конференцији били су из Србије, Румуније, Хрватске, Пољске, Немачке, Грузије, Украјине, Шведске, Мађарске, Бугарске, Русије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Италије, Грчке, Белорусије, Малте, Турске, Израела, Марока, Уједињених Арапских Емирата, Омана, Хонг Конга, Индије, Нигерије, Гане и Сједињених Америчких Држава. Овако широк спектар учесника указује на глобалну привлачност и значај ове конференције.

Алфа БК Универзитет наставља да организује конференције и семинаре од изузетног значаја за науку и друштво. Велики број гостију и висок ниво квалитета излагања показују високе домете конференције и долазе као круна успеха сјајне организације колектива Универзитета. Ова конференција није само омогућила размену научних идеја и резултата истраживања, већ је и ојачала међународну сарадњу и повезивање међу истраживачима из различитих земаља.

Поред академских активности, учесници су имали прилику да учествују у бројним дискусијама и радионицама које су додатно обогатиле њихова сазнања и професионалне вештине. Ове радионице су обухватале теме као што су примена нових технологија у лингвистичким истраживањима, књижевна теорија у савременом контексту и интердисциплинарни приступи у проучавању културе и језика. Такође, посебан акценат је стављен на изазове и могућности дигиталне хуманистике, која постаје све значајнија у савременим истраживањима.

Конференција је такође пружила платформу младим истраживачима да представе своје радове и добију повратне информације од искуснијих колега. Ово је посебно важно за њихов професионални развој и мотивацију за даљи рад у области науке. Млади научници су имали прилику да се умреже са колегама из других земаља и успоставе потенцијалне сарадње за будуће пројекте.

Алфа БК Универзитет планира да настави са организацијом сличних догађаја у будућности, са циљем да подстакне континуирану размену знања и искустава, као и да допринесе развоју научне мисли и унапређењу образовања на глобалном нивоу. Конференција Језик, књижевност и дијалог је још један корак у том правцу, потврђујући улогу Алфа БК Универзитета као водеће институције у промоцији научних истраживања и међународне сарадње. Постаните и ви део Алфа БК Универзитета – упис је у току! Све детаље о упису можете пронаћи на сајту www.alfa.edu.rs

Аутор фотографија: Урош Марковић

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

ТВ Галаксија 32

Scroll to top