Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Богољуб Карић промовисан у звање академика Српске краљевске академије иновационих наука

Богољуб Карић промовисан у звање академика Српске краљевске академије иновационих наука

У свечаној атмосфери Клуба Јелена, 6. јуна 2024. године, Богољуб Карић, породичан човек, визионар, филантроп и архитекта новог светског економског поретка, промовисан је у звање академика Српске краљевске академије иновационих наука (СКАИН). Овај значајан догађај окупио је бројне угледне госте из привредног, културног и јавног живота Републике Србије, који су својим присуством увеличали вече.

СКАИН је јединствени демократски покрет стваралаца у областима научно-технолошких, иновативних, био-медицинских, духовних, уметничких и еколошких достигнућа. То је ванстраначка организација од изузетног значаја за привредни развој Републике Србије. Ова Академија, реактивирана 2011. године након 66 година паузе, има за циљ унапређење и развој струке кроз примену техничко-технолошких и научних знања у различитим областима живота и рада.

Господин Карић је својим дугогодишњим радом и визијом допринео значајним економским и друштвеним променама, како у Србији, тако и шире. Његова преданост породичним вредностима, иновативни приступи у бизнису и неизмерна филантропија учинили су га једним од најугледнијих личности нашег времена. Промоција у звање академика СКАИН-а је признање за његов допринос унапређењу друштва и стварању нових могућности за будуће генерације.

Богољуб Карић је током своје каријере остварио многобројне успехе који су значајно утицали на економски и технолошки развој Србије и региона, али и Совјетске Русије, као и Народне Републике Кине. Као оснивач и лидер компаније која је донела иновације у области телекомуникација, Карић је поставио темеље модерне комуникационе инфраструктуре у Србији. Његова визија о свету у којем су технологија и иновације доступне свима, променила је животе милиона људи.

Поред тога, његова филантропска активност је оставила дубок траг у друштву. Кроз многобројне хуманитарне акције и донације са Фондацијом Браћа Карић, Богољуб Карић је помогао изградњу школа, болница и других јавних објеката, доприносећи побољшању животних услова најугроженијих слојева друштва. Његов рад у области екологије и заштите животне средине такође је од непроцењивог значаја, што га чини истинским лидером и узором за будуће генерације.

СКАИН са својим циљевима који укључују заштиту животне средине, едукацију грађана, посебно деце и младих, и активности на рехабилитацији угрожених подручја, истрајно ради на унапређењу квалитета живота у Србији. Јавно залагање за промену навика у коришћењу природних ресурса и управљању отпадом, које Академија промовише, представља важан корак ка одрживом развоју наше земље.

Свечаност у Клубу Јелена била је прилика да се истакне значај СКАИН-а и да се ода признање Богољубу Карићу за његов изузетан допринос развоју српског друштва. Присутни гости, међу којима су били представници привреде, културе и јавног живота, поделили су мишљење да је промоција Карића у звање академика оправдана и заслужена, те да ће његова визија и даље бити водиља за све нас.

Аутор фотографија: Урош Марковић.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

ТВ Галаксија 32

Scroll to top