Nalazite se ovde:Naslovna » Спорт » USPEŠAN NASTUP BORČEVIH BICIKLISTA NA “TRCI KROZ SRBIJU”

USPEŠAN NASTUP BORČEVIH BICIKLISTA NA “TRCI KROZ SRBIJU”

USPEŠAN NASTUP BORČEVIH BICIKLISTA NA “TRCI KROZ SRBIJU”

Na ovogodišnjoj Medjunarodnoj biciklističkoj TRCI KROZ SRBIJU, takmičar BORCA, Jovan Zekavica u generalnom plasmanu pojedinaca osvojio je 19 mesto. Po etapama Zekavica je imao jedno šesto, deveto, 12 i 15 mesto. Od biciklista iz Srbije Zekavica je bio trećeplasiran, dok je u bodovanju mladih takmičara do 23 godine bio drugi. Trku je pobedio Ivan Stević, član Rumunske ekipe TUSNAD, ali veliki doprinos njegovoj pobedi dali su i čačanski biciklisti, žrtvujući svoj plasman. Na trci je startovalo 119 takmičara iz 24 ekipe.

Za Reprezentaciju Srbije nastupili su Jovan Zekavica i Marko Danilović, dok su Stefan Stefanović i Goran Antonijević nastupili za kombinovanu ekipu FESTINA. Trka je trajala 6 dana, startovala je u Nišu 11.06.2013 dodine, a etapna mesta su bili Bor, Kladovo, Požarevac, Sremska Mitrovica I Beograd.
Posle treće etape, Ivan Stević je obukao žutu majicu, simbol vodećeg u karavanu. Posle toga sva taktika je bila da se sačuva žuta majica. Pored članova njegove ekipe najveći doprinos dala je Reprezentacija Srbije i u svim ključnim i prelomnim trenucima kada je bilo rizično da se odvoje konkurenti, Jovan Zekavica , Stefan Stefanović , a pre svih Marko Danilović, dali su neprocenjiv doprinos pobedi Ivana Stevića. U generalnom plasmanu pojedinaca na kraju Marko Danilović je osvojio 52 mesto, mada je do zadnje etape bio na 21 mestu, Stefan Stefanović je osvojio 53 mesto.

Na predstojećim Mediteranskim igrama u Turskoj, na kojima nastupa i Olimpijski komitet Srbije, za biciklističku Reprezentaciju Srbije nastupiće Jovan Zekavica i Marko Danilović.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23678

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top