Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Чачанско Удружење пензионера обележило свој дан

Чачанско Удружење пензионера обележило свој дан

Поводом Видовдана – славе и Дана Удружења пензионера Чачка, данас је у просторијама ове организације одржана свечана седница, којој су присуствовали представници градског руководства, Савеза пензионера Србије, чланови удружења и многобројни гости.

Председник Удружења пензионера Чачка и Моравичког округа, Милорад Марић, истакао је да су њихове активности у протеклом периоду биле везане за набавку огрева, обезбеђење животног осигурања, и пружање социјалне помоћи материјално угроженим члановима. Један од приоритета у наредном периоду, према његовим речима, јесте покретање иницијативе за изградњу Дома за стара лица у Чачку, што ће свакако позитивно утицати на побољшање положаја наших најстаријих суграђана.

Заменик председника Савеза пензионера Србије, Ђуро Перић, који је присуствовао свечаности уместо др Јована Кркобабића, рекао је да пензионери могу очекивати повећање пензија од 0,5% до октобра ове године, а да даље повишице зависе од економске ситуације у земљи.

Удружење пензионера у Чачку броји 5000 чланова. У рад локалне самоуправе ова организација је укључена преко чланова ПУПС-а, који су одборници у Скупштини града или чланови Градског већа.
У нашем граду, иначе, живи око 27 000 пензионера.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23656

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top