Nalazite se ovde:Naslovna » Спорт » PRVA MESTO ZA GORANA ANTONIJEVIĆA I EKIPU BORCA NA TRCI U APATINU

PRVA MESTO ZA GORANA ANTONIJEVIĆA I EKIPU BORCA NA TRCI U APATINU

PRVA MESTO ZA GORANA ANTONIJEVIĆA I EKIPU BORCA NA TRCI U APATINU

Na petoj trci u okviru biciklističke lige Srbije, koja je održana u okviru Apatinskih ribarskih večeri, vrednu pobedu ostvario je mladi biciklista Borca Goran Antonijević i seniorska ekipa Borca.

Trka je vožena na stazi dugoj 128km u okolini Apatina, Sombora i Odžaka. S obzirom da je ovo već peta trka za Biciklističku ligu Srbije, glavna borba vodila se izmedju ekipa Borca i Radničkog iz Kragujevca. U toku trke odvajalo se više grupa, ali ti begovi su svi anulirani jer taktički nisu odgovarali iskusnoj  ekipi Radničkog. U zadnjem begu na 30-tak km do cilja odvojila se grupa od tri takmičara u kojoj je bio Goran Antonijević iz Borca, Goran Šmelcerović iz Radničkog i Miloš Borisavljević iz Metalca.  Konkurenti su pustili taj beg, jer su smatrali da Antonijević, kao mlad i ne afirmisan takmičar neće biti velika prepreka za njihove takmičare koji su bili u begu. Medjutim rerprezentativna trojka Borca, Zekavica, Danilović i Stefanović, znali su kvalitete svog klupskog druga i bili su sigurni da je bolji sprinter od svojih konkurenata. To se na kraju  ostvarilo i Antonijević ubedljivo pobedjuje ispred Šmelcerovića i Borisavljevića.

U grupi iza vodećih vodila se takodje velika taktička borba, Zekavica osvaja peto mesto, a Danilović osmo mesto, što je bilo dovoljno da ekipa Borca osvoji prvo mesto ispred Radničkog. Posle ove trke Radnički je i dalje na prvom mestu, ali Borac je znatno smanjio bodovni zaostatak, tako da se u preostale tri trke očekuje velika borba.

Kod mladjih kategorija, kadet Borca Aleksandar Petrović osvojio je četvrto, a Nikola Tripković šesto mesto. Mladji kadet Stefan Sretenović bio je peti.

Reprezentativna trojka BORCA, Zekavica, Danilović I Stefanović, nastupiće za Reprezentaciju Srbije na veoma jakoj trci TOUR de SIBIU u Rumuniji od 11-14.Jula. Ova trka biće im zadnja provera pred nastup na Evropskom prvenstvu koje se održava od 18-21. Jula u Češkoj.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23656

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top