Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » Фестивал „Карусел“

Фестивал „Карусел“

12. јул 2013.

Пети фестивал амбијенталне и етно музике “Карусел” почиње 15. јула и трајаће до 12. августа. Под слоганом “У оба смера – иновативност и традиција”, у дворишту Уметничке галерије “Надежда Петровић” биће одржана четири концерта – 15, 22.и 29.јула и 5.августа. У терминима од 20 и 30 до 1 сат по поноћи, чачанској публици ће се представити 21 учесник. Међу њима нема гостију из иностранства, али, према речима организатора, “Карусел” ће ове године представити домаће музичаре, који су постигли велики успех на World Music сцени, попут Светланe Спајић, бенда “Лепи Јова”, “SM A priori”… Пажњи љубитеља ауторске, али и џез и блуз музике организатори препоручују и наступе мултиинструменталисте Мишка Плавог, триа Катарине Пејак, као и бенда “Fish in Oil”.
Основан са циљем да афирмише ауторску музику чачанских музичара, “Карусел” ове године представља и три премијерна пројекта из нашег града: Мина Матијашевић и Александар Алемпијевић, који наступају већ првог дана, као и састави “Чудесмо” и “Anima mundi”. Уз њих, концерте ће одржати и Никола Радовић, бенд “Ништа чорбасто”, “Крвна група”, “Jazz project” и бенд Дејана Ћурчића.
У оквиру фестивала одржавају се и 4 музичке радионице: “Гитара на сто начина” (од 30.јула до 1. августа), Јавни час фруле (8.августа), Сценско-музичка радионица Катарине Павловић ( од 16. до 18.јула), као и радионица удараљки и перкусија “Како бубањ каже” Александра Алемпијевића (од 23. до 25.јула).
У оквиру предфестивалских активности, сутра у 21 сат у галерији “Рисим” биће отворена изложба фотографија прошлогодишњих учесника “Карусела”, а 15.јула од 20 сати биће престављен часопис “Етноумље”. Новина овогодишњег фестивала је тзв “Numa fest” посвећен новој уметничкој музици, који води млади чачански пијаниста Марко Марић.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top