Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » Почео 8. Међународни студентски филмски камп „Интеракција“

Почео 8. Међународни студентски филмски камп „Интеракција“

15. август 2013.

Уводном радионицом, која је одржана у среду 14. августа 2013.године у Културном центру Београда, почео је 8. Међународни студентски филмски камп „Интеракција“.
Након уводне радионице, петнаест учесника – студената филмских академија из Шведске, Русије, Литваније, Босне и Херцеговине, Румуније, Летоније, Мексика, Украјине, Белорусије, Индије и Србије су кренули ка Горњем Милановцу, Чачку и Пожеги где ће, подељени у три екипе, током седам дана пронаћи приче и снимити материјал за документарне филмове. По завршетку снимања, учесници ће се окупити у Пожеги, где ће до 28.августа монтирати своје филмове. Ове године, учесници ће снимати на тему „Res, non verba“! („Дела, не речи“!), а публика ће имати прилику да филмове премијерно погледа 29.августа у биоскопу Културног центра Пожега, а дан касније у Дворани културног центра Београда.

Истовремено са монтажом филмова, у Пожеги ће бити реализован и Међународни мастерклас документарног филма „Interdoc 2013“. Девет полазника мастеркласа из Сингапура, Русије, Белгије, Израела, Велике Британије, Јордана, Пољске, Румуније и Србије, од 21. до 30.августа имаће прилику да, кроз предавања, сазнају више о креативном документарном филму од еминентних професора и документариста Желимира Жилника и Драгана Елчића.

У вечерњим сатима, за учеснике кампа и полазнике мастеркласа, као и локалну заједницу, биће одржани пратећи програми. У оквиру програма „Interscreen“ биће приказани филмови учесника, избор документарних филмова Драгана Елчића, филм „Пирика“ Желимира Жилника, избор награђених филмова на 60. Београдском фестивалу документарног и краткометражног филма, као и студентских филмова награђених на CILECT PRIZE 2012.

Програм „Interface“ подразумева представљање културе земаља од стране учесника кампа и полазника мастеркласа. У слободно време учесници ће се дружити кроз музичке и спортске активности, али имаће прилику да се, кроз посету Овчарско-кабларској клисури, упознају са културним наслеђем наше земље.

Овогодишњи камп се одржава уз подршку Министарства културе и информисања, Општина Пожега и Горњи Милановац, Града Чачка и Ерсте банке.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24407

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top