Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » Нови „стари“ роман Владана Матијевића

Нови „стари“ роман Владана Матијевића

26. август 2013.

Пре неколико дана из штампе је изашла нова измењена верзија дебитантског романа Владана Матијевића „Ван контроле“, у издању зрењанинске „Агоре“. Први пут књига се појавила 1995.године, а у међувремену је објављена у Француској под насловом „Јади младог Арнолда“. Ново издање је стилски прилагођено осталим књигама, а при томе је сачувана оргиналност, суровост и духовитост претходне верзије.
Иначе, писац  читаоца „води далеко у своју апсурдну и духовиту фантазију“ да би, како каже, боље приказао стварност и разумео друштво без главе и репа.
Владан Матијевић је рођен 1962. у Чачку, где и данас живи и ради као уредник издавачке делатности у Уметничкој галерији „Надежда Петровић“. Матијевић се првобитно остварио као песник, а затим се окренуо прози, где је стекао пуну афирмацију као писац ретког дара и стила.
За књигу прича „Прилично мртви“ добио је Андрићеву награду, за роман „Писац из далека“ награду НИН-а, а за „Врло мало светлости“ награде „Меша Селимовић“, „Борисав Станковић“ и „Исидора Секулић“.
 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23672

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top