Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ПУ Чачак – Саопштење

ПУ Чачак – Саопштење

ПУ Чачак – Саопштење

27. август 2013.

С А О П Ш Т Е Њ Е

Полицијска управа у Чачку ће на подручју Моравичког округа од 1. до 16. септембра 2013. године, сваког радног дана од 07,00 до 19,30 сати, на путевима у близинама школа, интензивирати рад саобраћајне полиције на спровођењу мера за безбедно учешће деце у саобраћају, приликом доласка у школу и одласка кући, са посебном пажњом на ученике који први пут полазе у школу којима ће посебно бити пружена помоћ на прилазима школама.

Између осталог, у зони школа и на раскрсницама на којима се најчешће крећу ученици, саобраћајна полиција ће спроводити појачану контролу учесника у саобраћају усмерену на откривање прекршаја које чине возачи према пешацима, а посебно према деци, као и откривање прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања возила у зонама школа.

Такође, почетком школске године, током септембра и октобра месеца, у свим основним школама у на подручју ПУ Чачак, биће одржана предавања ђацима првацима о основним правилима саобраћаја. Предавања ће се по потреби одржавати и у наредним месецима, а у договору са руководствима школа.

У току је остваривање увида у стање саобраћајне сигнализације у зони школа, а полицијски службеници саобраћајне полиције и надлежни градски органи за саобраћај, заједно изналазе најбоља решења за отклањање уочених недостатака.

Апелујемо на све учеснике у саобраћају да посебну пажњу обрате на ђаке – пешаке у зонама школа, и да се уздрже од чињења свих саобраћајних прекршаја, а посебно оних који угрожавају неометано кретање пешака.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23668

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top