Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Удружење пословних жена Србије започиње нови пројекат

Удружење пословних жена Србије започиње нови пројекат

Удружење пословних жена Србије започиње нови пројекат

28. август 2013.

Удружење пословних жена Србије започиње нови пројекат “Подршка самозапошљавању жена у перспективним привредним секторима, кроз обуку, менторство и умрежавање”, који подржава Министрство финансија и привреде Владе Републике Србије.
Пројекат обухвата едукацију 50 жена које желе да се самозапосле или су на почетку предузетништва. Такође, су укључене и оне које желе да поново активирају своје раније формиране фирме, које су стагнирале због кризе или недостатка знања, информација и других ресурса.
Пројектом ће бити обухваћено 7 градова у 5 региона: Северна Србија (Суботица и Бачки Петровац), Зајечар са околином на истоку, Бујановац на југу, Чачак у централној Србији, Ваљево у Западној Србији и Београд.
Од 50 обучених полазница на тему израде бизнис плана и коришћење интернета за развој бизниса, 20 најбољих ће добити успешне предузетнице као менторке, које ће са њима радити до краја пројекта. Менторке ће бити одабране према секторима у којима почетнице желе да развијају бизнис, а током менторства имаће експертску и консултантску подршку за различите аспекте вођења бизниса (финансије, продаја, маркетинг). Сектори у којима ће се давати
предност при избору кандидаткиња дефинисани су у складу са одликама обухваћених региона: пољопривредна производња, етно-туризам, веб-дизајн, занатске услуге и сл.
Пројекат се завршава у децембру ове године, а подршку новонасталим бизнисима наставиће да пружају локална удружења предузетница из градова и региона обухваћених пројектом.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24399

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top