Nalazite se ovde:Naslovna » Poljoprivreda » „PLODOVI ZAPADNOG POMORAVLJA“ od 6. do 8. avgusta u Zablaću

„PLODOVI ZAPADNOG POMORAVLJA“ od 6. do 8. avgusta u Zablaću

„PLODOVI ZAPADNOG POMORAVLJA“ od 6. do 8. avgusta u Zablaću

31. avgust 2013.

U Zablaću se sedmi put organizuje privredno turistička i kulturno zabavna manifestacija „PLODOVI ZAPADNOG POMORAVLJA„. Ovu manifestaciju realizuje Udruženje povrtara Zablaće uz podršku grada Čačka i Privredne komore Kraljevo. Cilj ove manifestacije je da podstiče unapređenje poljoprivredne proizvodnje, razvoj sela, da neguje i čuva tradiciju.  Takođe, podstiče direktan kontakt između individualnih poljoprivrednih proizvođača, proizvođača hrane, kupaca i relevantnih institucija.

Na Berzi će biti predstavljeni svi proizvodi iz oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje: povrtarstva, voćarstva, stočarstva, pčelarstva i cvećarstva kao i proizvodni potencijal njihove prerade: konzervirano, zamrznuto, i sušeno voće i povrće, rakije, proizvodi pekarske industrije, kolačarski proizvodi i pečenjari koji imaju izuzetno dugu tradiciju. Ove godine svoj proizvodni potencijal predstaviće direktno oko 30 izlagača, a indirektno preko svojih udruženja i asocijacija preko 100 izlagača.

Manifestacija PLODOVI ZAPADNOG POMORAVLJA“ će se održati od 06. -08. septembra 2013. godine, u Zablaću.

„Berza hrane 2013“ biće održana u petak 06. 09. u vremenu od 12- 20 časova u Domu kulture u Zablaću, a 07. i 08. septembra biće organizovana prodajna izložba u porti za zainteresovane proizvođače i prerađivače. Pored „Berze hrane“ biće održan peti sajam prateće industrije u poljoprivredi, a 08. 09. izvešće se  bogat kulturno umetnički program i organizovaće se takmičenje u pripremanju sataraša u kotliću i takmičenje u pečenju prasadi i jagnjadi na ražnju gde je do sada prijavljeno preko 40 takmičarskih ekipa.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24390

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

TV Galaksija 32

Scroll to top