Nalazite se ovde:Naslovna » Куда вечерас » Концерт групе „Супернаут“

Концерт групе „Супернаут“

12. септембар 2013.

У склопу изложбе која ће бити отворена у петак 13. септембра од 19 часова, у простору галерије “Рисим”, а која ће бити посвећена мултимедијалном стваралштву једне од најзначајнијих глумица са ових простора, Соњи Савић, у башти caffe-a “Самурај” наступиће бенд “Супернаут”.

Срђан Марковић, својевремено члан панк групе „Радничка контрола“, основао је 1992. године „Супернаут“ заједно са Миодрагом Стојановићем.

Овај експериментални дует у међувремену је постао алтернативни театар – пратећа позоришна трупа глумице Соње Савић и дуго је свирао по клубовима за малобројну публику.

Са познатом глумицом снимили су и филмове „Супернаут“, „Суперстварност“ и „Плеј“, који су представљени и у лондонској Тејт галерији.

„Супернаут“ је снимио албуме „Будућност сада“ (1993), „Live in Zombietown“(1995), „Ниже него људски“ (1998), „Рај на небу, пакао на земљи“ (2000), као и „Ели“ (2006), који се нашао међу пет најбољих на годишњој листи сајта за популарну културу „Попбокс“.

Њихове најпознатије песме су „Tata Rolingstound“ са албума „Ниже него људски“, „Модел“ са албума „Рај на небу, пакао на земљи“ (2000), а последњи албум „Ели“ најавили су спотовима „Шифра“ и „Ох мили (Неупокојени)“ које је режирао Јоца Бацкуља.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24372

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top