Nalazite se ovde:Naslovna » Kuda večeras » “Milan Petrović Quartet” nastupa u Gornjem Milanovcu

“Milan Petrović Quartet” nastupa u Gornjem Milanovcu

“Milan Petrović Quartet” nastupa u Gornjem Milanovcu

septembar 2013.

Milan Petrović Quartet” jedan od najaktivniji bendova na domaćoj džez/bluz sceni u utorak, 24. septembra od 20 sati  nastupiće u velikoj sali Doma kulture u Gornjem Milanovcu.


„MP Quartet“ postoji od 2011. godine. Sviraju instrumentalni fank, bluz, džez, sa elementima popularne muzike i trenutno su jedan od poznatijih bendova na našoj džez sceni. Tokom 2012. učestvovali su na nekoliko festivala od kojih je najznačajniji Nišvil džez festival. Muzika koju izvode bazirana je na temama sa albuma „Excursion“ (2012, dobio sjajne kritike u Srbiji i okruženju) i na poznatim temama uz specifično izvođenje.

Koncert u Gornjem Milanovcu biće prilika da šira javnost prvi put javno čuje nove snimke „MP Quarteta“, koje je bend realizovao tokom ove godine. Snimci su naziva „Favorites“ i karakteristicni su po tome što predstavljaju specifične aranžmane ovog kvarteta na poznate svetske i neke domace teme.
Milan Petrović, klavijaturista, kompozitor i tekstopisac (u demo periodu je svirao i gitaru) je rođen 1976. godine.  Na srpskoj muzičkoj sceni pojavio se kao sedamnaestogodišnjak. Do 2009. godine bio je član rege benda – „Del Arno Band“, sa kojim je učestvovao na skoro svim većim festivalima u Srbiji i okruženju. Od 2002. godine je aktivan na srpskoj bluz sceni i nastupao je sa bendovima: „Blue Shark“, „Roosterblues band“, „Texas flood“, „Raw Hide“, „Bootleg blues (E 75)“, „Blue Familly“, „Zona B“, „Don Giovani and friends“.
Član pratećeg benda srpske pop pevačice Ane Stanić postaje 2006. godine, a u saradnji sa prijateljima među kojima su neki od naših najpoznatijih džez i bluz muzičara (Vasil Hadžimanov, Dušan Bezuha …), marta prošle godine objavio je autorski album „Excursion“.

Album je dobio sjajne kritike, a bio je i u izboru godine portala „Popboks“.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 16794

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

TV Galaksija 32

Scroll to top