Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » Горњи Милановац: Фестивал „Кратка форма“

Горњи Милановац: Фестивал „Кратка форма“

Међународни фестивал кратког филма “Кратка Форма”, 2. по реду, одржаће се у Горњем Милановцу од 26. до 29. септембра. На фестивалу ће бити представљена 144 филма која потписују аутори из 38 земља света. У част Мије Алексића и 90 година од његовог рођење, фестивал ће, у четвртак 26. септембра од 19 сати у Дому културе, отворити краткометражни филм „Мува“, Бранка Ћеловића из 1950. године..

Програм Фестивала подељен је у четири целине: кратки филм (83 филма), мини филм (12), микро (10) и филмско стваралаштво деце и омладине (39 филмова). Филмови су оцењени су као дела високог уметничког и професионалног домета, а одабрала их је Селекциона комисија фестивала: Мирослав Бата Петровић, редитељ и филмски аутор, Дејан Петровић, редитељ, Миодраг Миша Новаковић, драматург, Дејан Ацовић, Небојша Гојковић и Бобан Стефановић, представници Културног центра.

Одлуке о најбољима донеће након пројекција, међународни жири у саставу:Вера Сцмиддт (Немачка), Нарциса Даријевић Марковић (Србија) и Драгомир Зупанц (Србија). Јавно жирирање биће организовано у недељу, 29. септембра од 11 сати у Модерној галерији.

Према пропозицијама “Кратке форме“ жири додељује по три награде у рангу прве награде за микро, мини и кратки филм, док ће најбоље ауторе у категорији филмско стваралаштво деце и омладине одредити посебан МЕЂУНАРОДНИ ЖИРИ, ТАКОЂЕ НА ЈАВНОМ ЖИРИРАЊУ.

Проглашење победника уз пројекције награђених филмова је у недељу 29. септембра од 19 сати.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23656

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top