Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » Јавна дебата на тему енергетске ефикасности

Јавна дебата на тему енергетске ефикасности

30. септембар 2013.

Јавна дебата  коју организује Град Чачак и општина Горњи Милановац, као суорганизатор, одржана је данасу малој сали дома Културе у Чачку, на тему: Енергетска Ефикасност у зградарству, која се одржава у оквиру кампање под називом Открити енергију“.

 Министарство грађевинарства и урбанизма са још 30 градова у Србији, учествује у кампањи „Открити енергију” коју подржава Немачка организација за међународну сарадњу (GIZ). Циљ кампање је информисање и подизање свести грађана о енергетској ефикасности, као и о потрошњи енергије у различитим типовима зграда и потенцијалним инвестиционим и неинвестиционим мерама за побољшање енергетске ефикасности.

 У оквиру ове кампање је урађено по пет енергетских елабората и пасоша за по пет различитих објеката у сваком од градова и општина учесника на овом пројекту, а на основу њих урађено је и осам плаката на којима су приказани фото снимци и термовизијски снимци анализираних објеката. Током ове дебате локалне управе су представиле и припремљене, или пројекте у припреми, који се односе на област Енергетске ефикасности и уштеде енергије а са којима градови и општине планирају да конкуришу за средства која ће под повољнијим условима добијати за реализацију истих.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24372

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top