Nalazite se ovde:Naslovna » Куда вечерас » Филм “Од гроба до гроба“ вечерас у Галерији „Надежда Петровић“

Филм “Од гроба до гроба“ вечерас у Галерији „Надежда Петровић“

Филм  “Од гроба до гроба“ вечерас у Галерији „Надежда Петровић“

4. октобар 2013.

У оквиру изложбе “Соња Савић: девојка из града“, вечерас у 20 часова, као пратећи програм, одржаће се пројекција филма “Од гроба до гроба“.
Због великог интересовања публике, пројекција ће се одржати у простору Галерије “Надежда Петровић“, у улици Цара Душана 6.Филм “Од гроба до гроба“ из 2005. године режирао је Јан Цвиткович.
Улоге: Грегор Бакович, Драго Милинович, Соња Савић, Мојца Фатур, Домен Ремшкар, Бране Грубар, Наташа Матјашец, Зоран Џевердановић, Владо НовакУ руралној средини у Словенији живи Перо (Грегор Бакович), осећајан и интелигентан човек у средњим тридесетим годинама, који је свакодневно надомак смрти. Наиме, он пише и држи говоре на месним сахранама. Његови говори нису уобичајени хвалоспеви преминулима, већ, свесно или несвесно, прича о његовој перцепцији ствари и догађаја у животу. Перо живи са оцем Дедом (Бране Грубар) и своје две сестре, Идом (Соња Савић) и Вилмом (Наташа Матјашец). Шуки (Драго Милинович) је његов најбољи пријатељ и човек близак породици. Док се Ида заљубљује у Шукија, Вилма покушава да изађе на крај са својим, не баш позитивним, супругом. У међувремену, Перо се труди да освоји срце локалне девојке Ренате (Мојца Фатур), док усамљеност и туга коју Дедо осећа откако је удовац доводи до честих али фарсичних покушаја да изврши самоубиство.

Филм је награђен на фестивалима у Братислави, Котбусу, Сан Себастијану, Љубљани, Софији, Торину

Још једном понављам важну информацију. Уместо Галерије “Рисим“, пројекција ће се одржати у Галерији “Надежда Петровић“, због великог интересовања гледалаца.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 18571

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top