Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » ОБЈАВЉЕНА КЊИГА ДОБИТНИКА „МЛАДОГ ДИСА“ ЗА 2013. ГОДИНУ

ОБЈАВЉЕНА КЊИГА ДОБИТНИКА „МЛАДОГ ДИСА“ ЗА 2013. ГОДИНУ

15. новембар 2013.

 

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ представила је књигу овогодишњег добитника престижне награде „Млади Дис“ Бојана Марковића (1985) из Ужица и симболично га увела на велика врата на песничку сцену. За прву Марковићеву књигу под насловом „Риба која је прогутала свет“, поговор је написао Владимир Стојнић, млади песник и књижевни критичар из Београда,  графички ју је обликовао Андреј Долинка, а штампала „Чигоја“ из Београда уз финансијску помоћ Министарства за културу и града Чачка. Збирка песама Бојана Марковића објављена је у едицији „Токови“ као 32 књига младог аутора који тек ступа на песничку стазу.

Лауреат награде „Млади Дис“ за 2013. годину, Бојан Марковић завршио је Филолошки фалултет и предаје српску књижевност у Београду, објављује поезију и есејистичке прилоге у периодици и део је уметничке групе „Просути Изнутра“.

Песнички рукопис Бојана Марковића издвојио је као најбољи од 26 приспелих збирки жири који је радио у саставу Милош Петковић, Енес Халиловић и Владимир Стојнић. Награда „Млади Дис“ Марковићу је уручена у мају на завршним свечаностима јубиларног 50. Дисовог пролећа, а књига је у издању Градске библиотеке угледала светлост дана 1. новембра.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24390

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top