Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊЕ И МОЛЕБНИ КАНОН У ВАЗНЕСЕЊСКОЈ ЦРКВИ У ЧАЧКУ

ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊЕ И МОЛЕБНИ КАНОН У ВАЗНЕСЕЊСКОЈ ЦРКВИ У ЧАЧКУ

28. новембар 2013.

Данас ће се у цркви  Светог Вазнесења Господњег у 18 часова обавити Света тајна јелеосвећења за све оне који траже спас од болести.

Свете тајне су сусвештенослужитељске радње у којима на видљив начин примамо благодат невидљивог Светог Духа. Има их седам: Крштење, Миропомазање, Покајање, Причешће, Брак (за већину верника), Свештенство (за црквени клир, а Јелеосвећење за болеснике (телесне и духовне).

У Светој тајни јелеосвећења Бог Дух Свети, силази у помоћ када се живот човечији нађе у великој невољи и опасности од болести и немоћи. Окрепљује, снажи и лечи болесника. Циљ ове Свете тајне је опраштање грехова и повратак здравља оболелог. Ова Света тајна је установљена и уведена у цркву од стране Светих Апостола. Света тајна јелеосвећења састоји се из молитава свештеника и помазивања болесника освећеним уљем, кроз које делује Божија благодат за оздрављење болесника.

За брачне парове који још увек немају деце, вечерас ће се принети и молебни канон пред моштима светих чудотвораца Козме и Дамјана са почетком у 22 часова.

У петак 29. новембра свештенство храма Светог Вазнесења Господњег у Чачку одржаће Молепствије за све наше грађане који желе да се срећно ожене и удају.

Мошти Светих Козме и Дамјана биће изложене у храму Светог Вазнесења Господњег до 3о. новембра и верници ће моћи да им се поклоне и целивају их 24 часа дневно.

 

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24413

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top