Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » БИБЛИОТЕКАРИ МОРАВИЧКОГ ОКРУГА РАЗВИЈАЈУ ПРОФЕСИОНАЛНУ САРАДЊУ

БИБЛИОТЕКАРИ МОРАВИЧКОГ ОКРУГА РАЗВИЈАЈУ ПРОФЕСИОНАЛНУ САРАДЊУ

29. новембар 2013.

 

Традиционално годишње окупљање библиотекара из основних и средњих школа и библиотекара општинских библиотека Моравичког округа, под окриљем Матичне библиотеке “Владислав Петковић Дис“, одржано је у понедељак, 25. новембра 2013. године, у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у Чачку.

У Регионалном центру, уз пажњу и гостољубивост запослених у тој установи, која је помогла организацију скупа, 62 библиотекара из ивањичке, лучанске, горњомилановачке и чачанске општине добило је вредне стручне информације, разменило искуства у раду и успоставило нове начине професионалне сарадње.

Добродошлицу библиотекарима из Моравичког округа пожелела је Даница Оташевић, директор Градске библиотеке.

Предавања на теме “Школска библиотека на порталу читања“ и “Улога школског библиотекара у процесу образовања“ одржала је др Борјанка Трајковић, професор Педагошког факултета у Сомбору, Катедра за библиотекарство Универзитета у Новом Саду.

О актуелном стању у школским библиотекама и обавезама школских библиотекара у светлу позитивних просветних прописа, говорила је Данијела Ковачевић Микић, просветни саветник Школске управе Моравичког округа.

С обзиром да је почетком и ове школске године приновљено више од тридесет радника у школским библиотекама у Округу, неопходне информације о физичкој обради публикација, смештају, ревизији и отпису књижног фонда, као и одговоре на питања из струке, дала је Дубравка Илић, виши библиотекар Матичне службе чачанске Библиотеке.

Полазници семинара који је финансијски помогло Министарство за културу, кроз годишње суфинансирање рада Матичне службе, добили су потврде о стручном усавршавању, којима су школски библиотекари допунили своје радне биографије. Сусрет је завршен зајадничким предлогом за нови радни састанак. Бројност као и планови за будућност, који су се чули на семинару, дају наду да су се отворили нови видици и путеви којима ће се српска пракса школског библиотекарства приближити атрактивном и дуго прижељкиваном савременом моделу рада.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23656

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top