Nalazite se ovde:Naslovna » Куда вечерас » ФИЛМСКИ ПРОГРАМ ПОНОВО У ГАЛЕРИЈИ „РИСИМ“

ФИЛМСКИ ПРОГРАМ ПОНОВО У ГАЛЕРИЈИ „РИСИМ“

1. децембар 2013.

После неколико месеци паузе наставља се филмски програм Уметничке галерије “Надежда Петровић“. Пројекције ће се одржавати уторком у 20 часова у централном простору Галерије “Рисим“.
У уторак, 3. децембра, биће представљен Међународни филмски фестивал “Кратка форма“ из Горњег Милановца. Посетиоци ће моћи да погледају победничке филмове са првог и другог фестивала у две вечери (3. и 10. децембра).
2. Међународни филмски фестивал кратког филма „Кратка форма” одржан је од 26. до 29. септембра ове године, у Горњем Милановцу. Фестивал је покренут 2011. као бијенална манифестација која се наизменично смењује са чувеном међународном, такође бијеналном, манифестацијом „Међународним бијеналом уметности минијатуре”.
На овогошњи фестивал стигло је 308 филмова из 40 земаља. Веома квалитетну селекцију чине филмови из Србије, Шпаније, Француске, Немачке, Пољске, Русије, Хрватске, Белгије, Португала, Бразила, Аргентине, Кине, Филипина, Малезије, Киргизије, Литваније, Индије, Израела … Покровитељ обе манифестације је Општина Горњи Милановац, а организатор Културни центар Горњег Милановца.
Гости пројекције у Галерији „Рисим“ у уторак, 3. децембра биће Драган Арсић, директор КЦ Горњи Милановац
Бобан Стефановић и уредник филмског програма КЦ Горњи Милановац.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 23697

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top