Nalazite se ovde:Naslovna » Пољопривреда » ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ПОТПИСАЛИ УГОВОРЕ О ДОДЕЛИ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ПОТПИСАЛИ УГОВОРЕ О ДОДЕЛИ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА

6. децембар 2013.

Уговоре за доделу подстицајних средстава за пољопривреду данас је потписало 24 пољопривредника са територије општине Горњи Милановац, на основу расписаног конурса у октобру месецу, а који је трајао до половине новембра. На конкурс за доделу подстицајних неповратних средстава пријавило се двадесет и пет пољопривредних произвођача, а увидом у предату документацију двадесет и четири кандидата је испунило све потребне услове. Почетком септембра подстицајна средства за пољопривреду подељења су и за стотину горњомилановачких пољопривредних произвођача.

На предлог председника општине господина Милисава Мирковића, Општинско веће донело je Решење о оснивању Савета за развој пољопривреде, са задатком да напише програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за подручје територије општине Горњи Милановац. Израђени програм, као и критеријуме за доделу субвенција, одобрило је и надлежно министарство као и горњомилановачко Општинско веће. Заменик председника општине, Мирослав Миловановић најавио је и да ће се и у наредној години наставити са унапређењем услова за развој пољопривредне производње на територији општине Горњи Милановац и да је за ове немене буџетом за наредну 2014. годину предвиђено 20 милиона динара, а од тога ће опредељена буџетска средства бити усмерена за: Бесповратна подстицајна средства 13.950.000 дин, накнаду противградним стрелцима 1.750.000 дин, набавку противградних ракета 2.000.000 дин, калцификацију земљишта 1.000.000 дин, вештачко осемењавање крава 1.000.000 дин, едукација пољопривредних произвођача 100.000 дин, дотације удружењима 200.000 дин. Од укупно 8.950.000 динара опредељених подстицајних средстава за пољопривреду у овој години остало је нераспоређених милион и по динара, тако да ће ова средстава бити пренета у наредну годину за исте намене. Одобрена средства пољопривредницима ће бити уплаћена на текуће рачуне до краја следеће недеље.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24413

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top