Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

13. децембар 2013.

Днас је одржана 13. седница Скупштине општине Горњи Милановац. После двочасовне расправе данас је усвојена Одлука о буџету за наредну 2014. годину као прва тачка дневног реда на данашњој седници Скупштине општине Горњи Милановац . Полемику око распоређивања буџетских средстава за нову 2014. годину водили су одборници Нове Србије, Демократске странке, Уједињених региона Србије, Демократске странке Србије и други. Генерално сви су позитивно оценили израду нацрта буџета и прерасподелу средстава, додајући поједине предлоге који би могли бити оствариви уколико дођо до прилива непланираних средстава или у случајевима буџетског ребаланса.

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић се захвалио свим буџетским корисницима на благовремено израђеним реалним плановима и програмима у новој години, а посебну захвалност упутио је надлежном одељењу Општинске управе и комисијама, као и свима који су учествовали у изради новог буџета. Он је рекао да постоји једна званична добра оцена републичких органа о функционисању и раду општине Горњи Милановац и да ће се тако наставити и убудуће. Како је назначио и будућа економска политика водиће се као и протеклих година без непотребних задуживања, рационалним и планским коришћењем средстава и штедњом. Можемо бити задовољни што смо у једној тешкој години доста урадили почев од главне улице, сеоских путева, зграде Општинске управе, сеоских водовода, школских установа и тако даље, рекао је председник Мирковић и напоменуо да ће се на исти начин радити и у будуће. Од капиталних инвестиција које ће бити реализоване у идућој години председник општине је побројао реконструкцију Дом културе и зграде Општинске управе у улици Тихомира Матијевића, изградњу школе у Семедражи и анекса вртића, завршетак главне улице, водовод ка Руднику, приступну саобраћајницу, нову индустријску зону и друго. Он је данас и изразио захвалност горњомилановачкој привреди која је и даље међу најачим извозницима у Моравичком округу и која изузетно доприноси развоју наше општине.

Поред Одлуке о буџету, данас је усвојена и Одлука о накнади за заштиту и унапређење животне средоине општине Горњи Милановац, као и Одлука о усвајању допуне ценовника угоститељских услуга ЈП „Спортско рекреативни центар“ Горњи Милановац. Данас су једногласно разрешени и именовани чланови школских одбора ОШ „Краљ Александар Обреновић“ и Гиманзије „Таковски устанак“

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top