Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

17. децембар 2013.

Данас је у Горњем Милановцу одржана седница Општинскогвећа. Пред члановима Општинског већа данас су се нашле двадесет и осам тачака дневног реда, а највећи број њих односио се на предлоге програма јавних предузећа и установа са финансијским плановима.

Како је истакао директор ЈП за изградњу општине Божидар Вучетић, циљеви су усмерени на постизању оптималних резултата на следећим пољима: одржавању и санацији улица, тротоара, кишне канализације, њиховој изградњи, регулацији потока, изградњи јавне расвете, постављању саобраћајне сигнализације, изради планске документације, пројеката за објекте комуналне инфраструктуре. Финансијски план за 2014. је у односу на текућу годину умањен за око 42 милиона, јер се од Нове године укида надокнада за грађевинско земљиште.

Наредна година за ЈП за путеве биће јубиларна, јер ће обележити деценију рада и постојања. „И у наредној години потрудићемо се да као и до сада зацртане циљеве остваримо и по питању асфалтирања локалних и некатегорисаних путева, њиховом насипању, копању канала, изградњи пропуста, а одржаћемо и добру сарадњу са руководствима месних заједница“, рекао је директор овог предузећа Јовица Царевић.

Свој програм рада за наредну годину, ЈП „Спортско-рекреативни центар“ базирао је на раду спортских објеката који му припадају, а што подразумева пружање услуга корисницима у области спорта, рекреације, културе и забаве. Јавно предузеће за водоснабдевање „Рзав“, по речима директора Љуба Лазовића, вршиће своје функције за шта је и основано, пре свега у домену водоснабдевања комуналних предузећа у граду Чачку и општинама Ариље, Пожега, Лучани и Горњи Милановац, као и на даљој изградњи бране „Сврачково“. Када је реч о цени воде са „Рзава“ неће се повећавати у наредној години.

– Као самостална здравствена установа, Дом здравља послује од 2009. године. Делом се финансира из Републике, а делом из општинског буџета. За 2014. годину из општинске касе биће нам на располагању 7.000.000 динара, а употребићемо их за набавку једног возила за потребе хитне помоћи, медицинску и административну опрему, за усавршавање запослених, набавку ситног инветара… – рекла је директорка др Драгица Топаловић.

У даљем току седнице, планове рада изложили су и директори установа културе, ПУ „Сунце“, Туристичке организације и Спортског савеза општине.

Већницима су данас предложени и организациони одбори за организовање 12. Међународног бијенала уметности минијатуре и обележавање 200 година од Другог српског устанка .

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24419

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top