Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » САРАДЊА ЈП „ПУТЕВИ СРБИЈЕ“ И ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

САРАДЊА ЈП „ПУТЕВИ СРБИЈЕ“ И ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

24. децембар 2013.

Представници ЈП „Путеви Србије“ састали су се данас са председником општине Милисавом Мирковићем приликом радне посете општини Горњи Милановац.

Овом приликом председник општине је заједно са својим сарадницима изразио захвалност гостима на свесрдној помоћи у извршеним радовима у путној инфраструктури на горњомилановачком подручју, а посебно у реконструкцији главне улице. Уједно, упутивши госте о будућим плановима око радова на приступној саобраћајници при аутопуту, новој индустријској зони, улагање у асфалтирање нових 25 км у наредној години где ће финансијски однос учешћа општине бити 2 динара на сваки издвојен динар месних заједница.

Посебна захвалност гостију из Београда и представника локалне самоуправа, на ангажовању око путне инфраструктуре испред општине Горњи Милановац, упућена je на састанку члану Општинског већа Десимиру Јовановићу. А о својим будућим активностима говорили су и директори горњомилановачких ЈП за путеве Јовица Царевић и ЈП за изградњу Божидар Вучетић.

Заменик председника општине је указао на то да ће због доношења нове уредбе ВРС којом је управљање и одржавање регионалних путева враћено у надлежност РС, питање поврћаја у првобитно стање регионалних путева који се користе за потребе градње Коридора 11 бити у надлежности Путева Србије, а не општине.

Директор сектора за одржавање путева првог и другог реда Зоран Стојисављевић се захвалио домаћинима на добродошлици и изузетној сарадњи око реализације послова на градњи горњомилановачке главне улице и најавио да ће се према програму у наредној години наставити радови на главној улици од плавог моста до тенка, као и да ће се кренути са радовима на градњи петље на регионалном путу која се укршта са ибарском магистралом, код Норвешке куће, тзв вага. Такође је поменуо и то да уназад неколико година Република Србија нема довољно средстава за одржавање путне инфраструктуре, те стога управљачи путева нису у могућности да исте одржавају на адекватан начин, док је са друге стране степен одговорности за адекватно одржавање тих путева на онима који тим путевима управљају. Новим, овогодишњим републиџким буџетом, у односу на прошлогодишњи, сектору за одржавање путева првог и другог реда смањено средстава у износу од око 600 милиона динара, рекао је Стојисављевић .

Састанку су испред Путева Србије присустввали и Миливоје Дурковић заменик директора, Рашко Раковић надзор у овом предузећу и Бранко Беланац шеф ужичког округа Путева Србије.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24390

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top