Nalazite se ovde:Naslovna » Спорт » НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ У ОПШТИНИ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ У ОПШТИНИ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

26. децембар 2013.

У препуној великој сали Општине Горњи Милановац јуче је одржано традиционално свечано проглашење најбољих у спорту и физичкој култури, у општини Горњи Милановац у 2013. години у организацији Спортског савеза, а под покровитељством Општине Горњи Милановац.

И ове године се приступило избору најбољих и најуспешнијих у 12 категорија, а за ову годину додељено је и пет посебних признања. Такође, по први пут признања су добиле и најуспешнија основна и средња школа за постигнуте резултате у циклусу Олимпијских спортских игара ученика републике Србије и најуспешнија месна заједница у оквиру Олимпијских сеоских игара Србије.

Одлуку о носиоцима признања донео је Управни одбор Спортског савеза општине Горњи Милановац, а на предлог Комисије чији су чланови спортисти, спортски радници, стручњаци у области физичке културе и представници средстава информисања. Предлоге је послало 27 спортских организација, Установа и појединаца, са 69 номинација.

У категорији за најбољу младу спортискињу прво место припало је Тијана Дакић, чланица Женског рукометног клуба „Металац АД“, друго место Ивани Јеремић из ОК“Таково-Звезда Хелиос”, а треће место Андреи Гобељић чланици КК“До Кан”.

У категорији за најбољег младог спортисту прво место припало је Стевану Ћосићу члану Одбојкашког клуба „Металац-Таково“, друго место двојици каратиста – Милошу Добриловићу из КК“Таково” и Ивану Миловановићу члану КК“До Кан”, а треће место Вељку Мијаиловићу, члану Фудбалског клуба „Металац“.

Награде је уручио Србољуб Нешовић, председник Спортског савеза Општине Горњи Милановац.

За најуспешнијег професора-наставника физичког васпитања у 2013. години проглашен је Милош Игњатовић, професор физичке културе у Основној школи „Краљ Александар I“, а за најуспешнијег спортског тренера Милан Милошевић иначе тренер у Одбојкашком клубу „Таково-Звезда Хелиос“.

У категорији најистакнутији спортски радник ове године признање је додељено Љубомиру Јелићу, председнику Управног одбора Фудбалског клуба „Таково“, а овогодишње признање за изузетно дугогодишњу активност – животно дело, припало је Милораду Ђорђевићу.

Награде је уручила Јадранка Достанић, председница Скупштине општине Горњи Милановац.

Секретар спортског савеза Миломир Јанковић уручио је признања најбољој основној и средњој школи у циклусу Олимпијских спортских игара ученика републике Србије и најбољој месној заједници у циклусу такмичења Олимпијских сеоских игара Србије, и то ОШ „Краљ Александар I“, Гимназији „Таковски устанак“ и Месној заједници Таково, а поводом јубилеја – 90. година постојања и рада признање Фудбалском клубу „Шумадија“ из Брђана.

За постигнуте резултате током 2013. године и афирмацију Милановачког спорта и нашег града, посебна признања уручена су Атлетском клубу “Ветеран”, Вањи Јоксић која студира и тренира на Универзитету у граду Бронсвил у Тексасу, Доротеји Ерић, која је у току године на измаку направила велики помак на WTA ранг листи и тренутно се налази на 237. месту, што је у овој години помак за преко 500 места на листи, Милораду Стевовићу из Брђана који успешно наступа за Атлетски клуб “Чачак”.

Председник општине Милисав Мирковић уручио је признање Фудбалском клубу „Металац“ као најбољој спортској организацији као и најбољим спортистима у сениорској конкуренцији, и то Наташи Спасојевић, чланици Одбојкашког клуба „Таково-Звезда Хелиос“ и члану Фудбалског клуба „Металац“ Бојану Гојаку.

У име награђених присутнима се обратио Љубомир Јелић, најистакнутији спортски радник 2013. Године, захваливши се руководству Општине Горњи Милановац, а посебно председнику општине, на подршци коју пружа горњомилановачком спорту нагласивши да ће ту помоћ спортски клубови и појединци знати вишеструко да врате.

У име покровитеља – Општине Горњи Милановац, добитницима признања на постигнутим резултатима и успесима честитке је упутио председник општине Милисав Мирковић пожелевши им да у наредној години буду још бољи и већи.

Ову манифестацију помогли су Општина Горњи Милановац и Компанија „Металац“ а.д. Горњи Милановац.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24412

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top