Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » ДОНАЦИЈА НАРОДНЕ БАНКЕ ЗА ГРАДСКУ БИБЛИОТЕКУ

ДОНАЦИЈА НАРОДНЕ БАНКЕ ЗА ГРАДСКУ БИБЛИОТЕКУ

8. јануар 2014.

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ потписала је крајем 2013. године Уговор о донацији са Народном банком Србије којим ова национална институција донира 173.000,00 динара Библиотеци у Чачку, за куповину специјализованих софтвера за коришћење рачунара и интернета од стране слепих и слабовидих лица. Средства су дозначене Градској библиотеци Чачак последњег дана 2013. године и биће у наредном периоду наменски утрошена.

 

Сарадња Народне банке Србије и Градске библиотеке започела је 2012. године одржавањем четири креативне радионице на тему знаменитих Срба на новчаницама и историјата националне валуте, а настављена је априла 2013. организовањем наградне посете 50 ђака Основне школе „Владислав Петковић Дис“ и читалаца библиотечког огранка у Заблаћу Народној банци Србије.

Уговором о донацији предвиђена је куповина три лиценце професионалних софтвера који омогућавају слепим и лицима са оштећењем вида да садржај који се види на екранима чују изговорен на српском језику. На тај начин ће се значајно унапредити услуге за слепа и слабовида лица у Градској библиотеци Чачак, док ће установа у наредном периоду покушати да кроз нове пројекте и донације оформи и посебну организациону целину намењену слепим и слабовидим лицима. Библиотека у Чачку је током 2012. године реализовала и јавни рад „Инклузија књигом“ који је омогућио хендикепираним лицима да добијају библиотечку грађу тако што су им библиотечки радници тражену грађу достављали на кућну адресу. Наведена донација новца помоћи ће даљи развој библиотечких сервиса и услуга намењених лицима са хедикепом у Градској библиотеци у Чачку.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top