Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » ИЗЛОЖБА ТКАНИХ ОДЕВНИХ ПРЕДМЕТА

ИЗЛОЖБА ТКАНИХ ОДЕВНИХ ПРЕДМЕТА

9. јануар 2014.
Културни центар Горњи Милановац и Удружење за очување и развој ручног ткања „Изворје“ у суботу, 11. јануара у Ликовној галерији представиће изложбу уникатних одевних предмета, које су чланице Удружења израдиле традиционалном техником ручног ткања.
Отварање изложбе је у 19 сати.
Удружење за очување и развој ручног ткања „Изворје“ основано је октобра 2007. године, са циљем да се народно стваралаштво и традиција осавремене и прилагоде новом времену. Окосницу „Изворја“ чини осам креативних, спретних и даровитих ткаља, које су активне у Удружењу за очување и развој ручног ткања при Етнографском музеју у Београду.
Кроз израду најразличитијих уникатних комада одеће на разбоју, чланице „Изворја“: Љиљана Трандафиловић, Снежана Ладолеж, Слободанка Салцбергер Ивковић, Гордана Предраговић, Босиљка Цвијетићанин, Зорица Комар, Ана Хрњак и Иванка Видојевић, кроз савремене модне трендове, боје и кројеве, помажу очувању ткања као уметничког заната.
На изложби у Горњем МИлановцу „Изворје“ ће представити: ручно ткане, уникатне шалове, огртаче, пелерине, јакне, кошуље, тканице, торбице и сувенирски програм. Сви модели су израђени од природних материјала. памука, лана, вискозе, вуне, мохера и кашмира.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top