Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » ОСАМ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА КУД „ШУМАДИЈА“

ОСАМ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА КУД „ШУМАДИЈА“

22. јануар 2014.

Захвалницу у облику торте са исписаним грбом КУД „Шумадија“ уручили су данас руководиоци ансамбла „Шумадија“ председнику општине Милисаву Мирковићу као знак захвалности на дугогодишњој подршци и сарадњи, а посебно за помоћ при недавно одржаном спектакуларном годишњем концеру у спортској хали „Бреза“ на коме је присуствовало преко две хиљаде Милановчана и учествовало скоро 600 играча.

– Одличним концертом и сјајном организацијом сте показали да можете нешто што ни велика спортска друштва не могу, а камо ли културно-уметничка друштва. Напунили сте халу до последњег места. Највеће признање управо вам је пружило више од две хииљаде задовољних посетилаца – истакао је на пријему уприличеном за чланове КУД „Шумадија“, председник општине Горњи Милановац, Милисав Мирковић, и овом приликом истичући значај који ово друштво има у организацији безмало сваког културног догадјаја у граду под Рудником.

Свој осми рођендан културно уметничко друштво „Шумадија“ је прославило целовечерњим концертом у спортској хали Бреза. У дво и по часовном програму „Шумадија“ је публици, која је халу испунила до последњег места, представила 15 кореографија из свог богатог репертоара, а премијерно су извели и корегорафију „Игре и песме Баната“ коју је за овај КУД поставио доајен српског фолклора, Милорад Лонић.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24413

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top