Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ЛУЊЕВИЦА АТРАКТИВНА ЗА КАМПИНГ

ЛУЊЕВИЦА АТРАКТИВНА ЗА КАМПИНГ

14. фебруар 2014.

 

На иницијативу и предлог горњомилановачке Туристичке организације предложена локација општине Горњи Милановац у селу Луњевица оцењена је као најтрактивнија у јакој конкуренцији великог броја локација широм Србије у оквиру пројекта под називом „Кампинг потенцијали Србије – Мапирање Србије у потрази за атрактивним, новим кампинг локалитетима“. Пројекат у вредности од 69 хиљада евра финасира Министарство финансија и привреде, реализацију пројекта врши Кампинг Асоцијација Србије са партнером на пројекту Туристичком организацијом Србије.

Циљ пројекта био је израда Програма развоја кампинга као туристичког производа и дефинисање 10 најатрактивнијих локација у Србији међу којима је локација у селу Луњевица, општине Горњи Милановац, одабрана као најпожељнија за креирање нових кампинг простора који по својим својствима одговарају захтевима модерних кампинг туриста, као и својим општим географским и техничким карактеристикама.

Локација површине од око 40 ари налази се уз локални пут и Луњевачку реку, надомак сеоског игралишта, на 4 км од Горњег Милановац, близу Рудника, Такова и Равне горе који нуде велики број природних и културно-историјских атракција Србије, близина магистралних путева, пре свега Ибарске магистрале и Коридора 10 (атопута у изградњи). Ова локација омогућава транзитни катрактер потенцијалног кампа, али и бањског и рекреативног туризма, с обзиром на близину Атомске бање Трепча.

Према пројекту савремене кампинг парцеле на великим површинама треба да садрже комплетно опремљен санитарни чвор за употребу тушева и тоалета, стубове са прикључцима за струју и воду, уређај за пражњење хемијских тоалета–трокадеро, потом просторије за одлагање смећа, као и рецепцију, кухињу, летњиковац и друге садржаје по потреби и у зависности од интересовања корисника .

Очекује се да и овај камп, као и већ постојећи у Србији, буде омиљено зауставно место за све туристе-кампере којима је Горњи Милановац пролазна локација ка жељеним дестинацијама, али и као место за дужи боравак за многобројне љубитеље сеоског туризма и активног одмора у природи.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top