Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ЕДУКАТИВНА ТРИБИНА ЗА БУДУЋЕ МАЈКЕ

ЕДУКАТИВНА ТРИБИНА ЗА БУДУЋЕ МАЈКЕ

18. фебруар 2014.

У сали Скупштине града Чачка 20. фебруара са почетком у 13 часова биће организована трибина у оквиру пројекта „КОРАЦИ ЗА ЗДРАВУ ТРУДНОЋУ“.
Овај пројекат је осмишљен и организован са циљем да промовише сигурну и здраву трудноћу, и помогне у повећању наталитета, јер у Србији се сваке године роди све мање беба.
Током трајања пројекта, биће одржане едукативне трибине у 10 градова Србије, током којих се будућим мајкама пружају све неопходне информације о вођењу здраве трудноће.На трибини ће говорити: Проф. др Мима Фазлагић, директор Пројекта „Кораци за здраву трудноћу“, мр мед. Јелена Гудељ Ракић, начелник центра за промоцију здравља, Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“, проф. др Мирослава Гојнић Дугалић, Клиника за гинекологију и акушерство КЦС и Марија Живковић, Виша медицинска сестра.Присутнима ће се обратити:

– госпођа Драгица Николић, Председница Управног одбора Фондације „Драгица Николић“,
– др Радослав Милошевић, в.д. директора здравственог центра Чачак,
– др Александар Пајовић, в.д. директора дома здравља Чачак.

Караван је осмишљен да обилази градове и да у сваком граду наши најпознатији стручњаци одрже едукативну трибину намењену будућим мајкама, али и свим заинтресованим грађанима. Трибина обухвата пет предавања, осмишљених као један мали приручник из школе за родитељство. Основни задатак овог пројекта је да се разбију предрасуде и олакша трудноћа, јер трудница није инвалид, ни болесна жена. Трудноћа је благословено стање у којем треба уживати.
Циљ каравана, као и самог пројекта „Кораци за здраву трудноћу“ је подизање свести о значају вођења здраве и сигурне трудноће, и пружање могућности будућим мајкама да истакнутим предавачима поставе сва питања на која раније можда нису добиле одговор.
Пројекат воде:
Фондација „Драгица Николић“, Клиника за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије, „Cryo-savе“ , највећа приватна европска банка за чување матичних ћелија уз подршку Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“, као и локалних Домова здравља и породилишта.

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top