Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » „ДИСОВО ПРОЛЕЋЕ“ ПОЧИЊЕ 10. МАРТА

„ДИСОВО ПРОЛЕЋЕ“ ПОЧИЊЕ 10. МАРТА

27. фебруар 2014.

У Београду је 24. фебруара одржан састанак жирија за доделу Дисове награде. Манифестација „Дисово пролеће“ улази у шесту деценију постојања, а посвећена је песнику „Утопљених душа“ Владиславу Петковићу Дису. Педесет прво „Дисово пролеће“ почеће 10. марта, на дан песниковог рођења 1880. године у селу Заблаћу код Чачка, и трајаће до краја маја. Покровитељ манифестације, која се одржава од 1964. године, је град Чачак, а организатор чачанска библиотека и Одбор Дисовог пролећа на челу са песником Драганом Јовановићем Даниловим.

Жири у саставу проф. др Стојан Ђорђић, председник, проф. др Бојана Стојановић Пантовић и проф. др Александар Јерков имаће задатак да додели награду за трајан допринос српском песништву и заокружен песнички опус.

У ужи избор за Дисову награду предложени су: Тања Крагујевић, Нина Живанчевић, Ана Ристовић, Стеван Тонтић, Јован Зивлак, Саша Радојчић, Ненад Шапоња и Драган Бошковић. Коначна одлука биће саопштена 10. марта у Чачку чиме ће званично почети 51. песничке свечаности Дису и поезији у част.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top