Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА „ДОКТОР НА СЕЛУ“

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА „ДОКТОР НА СЕЛУ“

3. март 2014.

Мештани Доње Врбаве и околине имали су прилику да у суботу у својој сеоској школи изврше лекарске специјалистичке прегледе, добију одговарајућу терапију и на лицу места преузму адекватан лек захваљујући акцији „Доктор на селу“, која је спроведена у организацији општине Горњи Милановац, Дома здравља, Месне заједнице Доња Врбава и уз подршку горњомилановачке Болнице, Центра за социјални рад и Црвеног крста.

На основу лекарских извештаја извршено је 70 прегледа, углавном ортопедских, с обзиром да су у питању старији пацијенти, па су највише били ангажовани доктори ортопеди и интернисти . Сви пацијенти су могли да преузму одговарајућу лекове посредством апотекарске установе која је такође била присутна на терену. Само једном пацијенту је за данас заказан преглед на хирургији. Мобилне екипе су обишле старо, болесно и непокретно становништво овог краја, а примљени су и они пацијенти који немају здравствено осигурање.

– Мештана су одушевљени могућношћу да се на овакав начин могу прегледати, односно овим скраћеним путем од пацијента до лекара, са апелом и молбом да се овакве акције организују бар два пута годишње, рекла нам је данас докторка Драгица Топаловић, директорка горњомилановачког Дома здравља.

У име локалне самоуправе, председник општине Милисав Мирковић и заменик председника општине Мирослав Миловановић, посетили су учеснике у акцији у Доњој Врбави упутивши честитке и изразивши велико задовољство поводом успешно реализоване акције, уједно захваливши се свим учесницима на ангажовању, са најавом да ће се акције „Доктор на селу“ наставити и у наредном периоду у некој другој месној заједници.

У акцији је учествовало преко двадесет представника горњомилановачког медицинског и другог особља Дома здравља, Болнице, Апотеке уз подршку Центра за социјални рад и Црвеног крста. Испред специјалистичких служби на услузи су били лекар опште праксе, ортопед, интерниста, стоматолог, хируруг, неуропсихијатар, максилофационални хирург и представници лабараторије.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24399

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top