Nalazite se ovde:Naslovna » Хроника » УХАПШЕНИ ЗБОГ УТАЈЕ ПОРЕЗА И ЗЛОУПОТРЕБЕ СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА

УХАПШЕНИ ЗБОГ УТАЈЕ ПОРЕЗА И ЗЛОУПОТРЕБЕ СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА

5. март 2014.

Чачанска криминалистичка полиција ухапсила је данас Д.Ј. (1954 ) из Чачка, службеницу Пореске полиције у Чачку и Д.Н. из Ивањице (1972), бившег директора филијале Пореске управе у Ивањици, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја. Након полицијског хапшења, осумњичени су спроведени заменику Основног јавног тужиоца у Чачку, а судија за претходни поступак им је одредио притвор до месец дана.

По одобрењу заменика Основног јавног тужиоца у Чачку данас је одређена мера задржавања Д.К. (1959) из Ивањице, службенику филијале Пореске управе у Ивањици, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја и А.Ћ (1955) из Ивањице, одговорном лицу привредног друштва „Бор промет“ из Ивањице, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело пореска утаја.

Полиција трага за В.Ћ. (1977) из Ивањице, овлашћеним лицем привредног друштва „Бор промет“, осумњиченим за кривично дело пореска утаја.

 Осумњиченој Д.Ј. се на терет ставља да је искоришћавајући свој службени положај неовлашћено прибавила и одговорним лицима предузећа „Бор промет“ из Ивањице доставила фотокопије 16 уговора о купопродаји монтажних кућа, укупне вредности од око 326 хиљада евра, који су били предмет контроле пореске полиције јер за исте није плаћен ПДВ у износу од око 5 милиона динара.

Осумњиченом Д.Н. се на терет ставља да је омоћугио А.Ћ и В.Ћ. да иницирају самоиницијативно опорозивање, у циљу избегавања кривичне одговорности, иако нису извршили истовремено уплату пријављеног пореза и припадајућих камата, док је осумњичени Д.К. умањио обрачунату камату за износ од око 2,5 милиона динара.

Осумњичени А.Ћ и В.Ћ су, у периоду од 2008. до 2012. године, са физичким лицима закључили 16 уговора о продаји монтажних кућа у вредности од око 326 хиљада евра не евидентирајући наведену продају и наплату у књиговодственој документацији предузећа. На тај начин они су избегли плаћање ПДВ на приходе остварене продајом ових објеката.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top