Nalazite se ovde:Naslovna » Друштво » ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ПОДРЖАВА АКЦИЈУ „САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ“

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ ПОДРЖАВА АКЦИЈУ „САТ ЗА НАШУ ПЛАНЕТУ“

28. март 2014.

Општинска управа општине Горњи Милановац подржаће сутра светску акцију „Сат за нашу планету“, која ће започети у 20.30 сати, а подразумева искључење светла и декоративне расвете на многобројним објектима у трајању од 60 минута широм света и у преко 40 градова у Србији.

У Горњем Милановцу, на сат времена, биће угашена расвета у обе зграде Општинске управе у Таковској и улици Тихомира Матијевића, као и део уличне расвете којом се не омета одвијање саобраћаја, најављују из Јавног предузећа за изградњу.

Учесници у акцији „Сат за нашу планету”, у којој је прошле године учествовало око две милијарде људи, из 154 земље и преко 7000 градова, верују да ће радећи заједно, моћи да ублаже последице климатских промена.

Акцију организује Светски фонд за природу WWF – WORLD WIDE FUND FOR NATURE, једна је од највећих независних организација која се бави заштитом природе и има активну глобалну мрежу у више од сто земаља. Њихова жеља је да зауставе уништавање животне средине и да створе такву будућност у којој ће људи живети у складу са природом. Верују да то може да се постигне очувањем светске биолошке разноврсности, одрживим коришћењем природних ресурса, смањењем загађења и претеране потрошње.

Акција „Сат за нашу планету” ове године одржава се шести пут у свету, а четврти пут у Србији.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top