Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » У ТОКУ ЈЕ (РЕ)КРЕАТИВНИ КУРС ГИТАРЕ

У ТОКУ ЈЕ (РЕ)КРЕАТИВНИ КУРС ГИТАРЕ

28. март 2014.

„Guitar Art Festival“ организовао је Креативни Курс Гитаре, са циљем да омогући квалитетну и методолошки иновативну музичку едукацију деци и одраслима.
Креативни Курс Гитаре је замишљен као пројекат који уводи у савремене технике акустичне и класичне гитаре. Курс садржи четири нивоа, која омогућавају континуирано усавршавање и напредовање кроз продубљивање знања савремених техника и стилова акустичне и класичне гитаре.
Први ниво Креативног Курса Гитаре укључује: учење основних акорада у првој позицији, баре акорада, учење читања нота и таблатура на гитари, учење техника фингерстајл, као и основе музичке теорије.
Други Креативни Курс Гитаре укључује: продубљиване знања савремених техника фингерстајл и класичне гитаре кроз проширени репертоар познатих поп/роцк и класицних композиција, као и продубљиване знања у читању табулатра и традиционалног нотног система.
Трећи и четврти ниво Креативног Курса Гитаре односи се на мастер програм који подразумева индивидуалну наставу и сложенији програм.
Током курса полазници ће поред специфичне музичке едукације имати прилику и да развијају културу критичког слушања музике кроз организоване одласке на музичке догађаје и концерте Гитар Арт Фестивала. Курс је конципиран тако да кроз заједничко дружење и учење, ствара позитивну атмосферу и подстиче креативности међу вршњацима.

Часови се одржавају два пута недељно у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, а овај курс ће трајати до краја јуна.

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top