Nalazite se ovde:Naslovna » Култура » ОТВОРЕН ОСМИ ПО РЕДУ ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

ОТВОРЕН ОСМИ ПО РЕДУ ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ

1. април 2014. године

Овогодишњу „Школску сцену“ – фестивал позоришног стваралаштва Горњомилановачких ученика основних и средњих школа, отворили су синоћ председник општине Милисав Мирковић и директор Културног центра Драган Арсић, пожелевши свим учесницима пуно успеха у изражавању глумачке даровитости.

Малишанима из вртића, учесницима и њиховим родитељима председник општине је обећао свесрдну помоћ и неопходну подрушку у даљем раду.

Фестивал ће у организацији Милановачког позоришта и Културног центра бити реализован у трајању од четири дана, тако што ће сваког дана на сцени Дома културе бити изведене по три представе, од којих је девет у такмичарком делу фестивала, док су три представе ревијалне.

Овогодишњеи позоришни фестивал су својим невероватно увежбаним и духовитим наступом отворили полазници ПУ „Сунце“, узраста четири и пет година, колаж програмима „Све боје пролећа“„ и „ Стручњак за спавање“, васпитача Горана Васојевић и Снежане Јовановић, као и васпитача Катарине Јовановић и Славице Рашић

Осим класичних позоришних комада: „Концерт за Невену“ (Тоде Николетић), „Јежева кућица“ (Бранко Ћопић), „Чудесни сан малог Ђорђа“ (Маја Радоман Цветићанин), „Моја мама је клинцеза“ (Саво Шкобић), „Седам Снежана и патуљак“ (Тоде Николетић), „Школско звонце“ (Момир Драгићевић), „Покондирена тиква“, одломак (Јован Стерија Поповић) и „Прича о принцу јединцу“ (Бранко Стевановић). Посетиоци ће у такмичарском делу моћи да погледју и лутка-представу „Три прасета“ (Луција Тасић).

У представама ће наступити око 150 ученика из основних школа: „Иво Андрић“, „Таковски устанак“, „Краљ Александар Први“, „Момчило Настасијевић“, „Десанка Максимовић“ и „Арсеније Лома“ .

Ревијалну представу „Погоди ко нам долази у тим“ одиграће недавни учесници у пројекту Црвеног крста „Промоција хуманих вредности“. Ова представа ће бити одиграна у суботу приликом свечане доделе награда и признања које додељује трочлани жири.

Овогодишњи позоришни фестивал, осми по реду, реализује се под покровитељством општине Горњи Милановац , предузећа Тапа-Тапа и Фонда „Таково“

 

O autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top