Nalazite se ovde:Naslovna » Куда вечерас » РЕВИЈА САВРЕМЕНИХ ШПАНСКИХ ФИЛМОВА У ДОМУ КУЛТУРЕ

РЕВИЈА САВРЕМЕНИХ ШПАНСКИХ ФИЛМОВА У ДОМУ КУЛТУРЕ

7. април 2014.

У оквиру филмског програма, у Дому културе у Чачку од понедељка до петка (7-11. април), у малој сали у 20:00 биће приказано пет филмова савремених шпанских редитеља. Програм се реализује у сарадњи са Институтом Сервантес у Београду.

У понедељак, 7. априла у малој сали Дома културе у 20 часова биће приказан филм „Не плаши се“ (No tengas miedo) из 2011. године. Јунакиња филма је Силвија, девојка која је од малена била очева љубимица да би убрзо постала и његова жртва. Трпела је његово сексуално малтретирање скоро две деценије, а онда је решила да се више не плаши, да му се супротстави и да поново изгради живот. У филму не постоји ниједна брутална сцена и његова снага је управо у упечатљивој посредности и осећању онога што нисмо видели, а знамо да се десило. С друге стране, исповести жртава у камеру дају филму снагу истинског документа који целокупно друштво оптужује за ћутање и окретање главе.
Режија: Монћо Армендариз
Улоге: Мишел Џенер, Нуриа Гаго, Луис Омар, Белен Руеда.

У уторак, 8. априла у малој сали Дома културе у 20 часова, биће приказан филм „Продаће и кишу“ (También la lluvia) из 2010. године. Филмска екипа у Боливији снима филм о шпанском освајању ове земље зарад експлоатације злата. Снимање угрожавају протести због приватизације ресурса пијаће воде и закона који обичним људима забрањују чак и да скупљају кишницу.
Режија: Исиар Болаíн
Улоге: Гаел Гарсија Бернал, Луис Тосар, Хуан Карлос АдувириO autoru

Broj objavljenih članaka : 24361

Postavite komentar

You must be logged in to post a comment.

ТВ Галаксија 32

Scroll to top